Shanice (14) in

Bang dat ik papa niet meer mag zien

Hallo allemaal
Ik vind het erg lastig om dit te schrijven maar zit er toch erg mee.. mijn papa heeft aangegeven niet meer met mijn mama verder te willen. Ze hadden steeds al ruzie en hij zegt nu dat het op is. Mama is hier nu heel erg boos om. Papa woont nu tijdelijk bij mijn oma en opa. Als ik vraag aan mama of ik daar heen mag wordt ze heel boos gooit ze dingen of maakt dingen kapot en slaat ons soms. Ik wil heel graag bij papa gaan wonen maar dit mag van mama niet. Mama heeft ook aangegeven een contact verbod van papa te willen. Ze zegt dat hij ons en haar mishandeld en niet goed voor ons kan zorgen. Maar dat is helemaal niet waar. Hij is juist altijd super lief en zij altijd boos.
Soms als ik bij papa ben geweest wordt ze zo boos dat ze slaat. Vaak probeer ik dan weg te gaan naar buiten toe maar soms gaat ze dan voor de deur staan dat ik niet weg kan.
Nou heb ik ook een brief gekregen dat ik naar de kinderrechter mag. Ik wil wel maar weet niet of ik het durf te zeggen dat mama steeds zo boos doet. Soms zegt ze wel dat ze het doet omdat ze helemaal niet wil scheiden, of soms denk ik dat het mijn schuld is omdat ik dan naar papa wou of over papa had.

Kan ik zelf beslissen en gewoon bij papa gaan wonen ookal wil mama dit tegen houden zelfs via de rechter? Ik ben gewoon bang dat zei het verhaal bij de rechter omdraait en ik papa dan niet meer mag zien en bij mama moet wonen terwijl papa het beste bedoelt

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lisanne
Lisanne
17 dagen geleden

ik zou ook gewoon naar de rechter toe gaan.

roos
29 dagen geleden

ik zou gewoon naar de rechter gaan. groetjes roos

sienna
1 maand geleden

heyy. meid ik heb precies hetzelfde meegemaakt als jou. ik verhuisde naar zeeland. mijn vader woond heel erg dicht bij rotterdam ( dus het was een hele verre afstand). ik hoefde niet bang te zijn dat ik hem niet zag. maar ik zag mijn vader om de 4-6 maanden. dat is heel lastig. ik weet hoe jij je voelt. maar je moet sterk blijven. je weet misschien niet wie ik ben maar ik steun je.

Roos
1 maand geleden

Hee Shanice, wat een rot situatie zeg! Gaan eerst je ouder scheiden, heb je daarna ook nog eens onenigheid thuis met je moeder. Lijkt me ontzettend vervelend. Allereerst wil ik me helemaal bij Maaike aansluiten, als jouw moeder jou slaat mag je weten dat dat niet oké is. Ik kan me zeker goed voorstellen dat je liever bij je vader zou willen wonen naar aanleiding van wat je verteld. Ik heb zelf geen ervaring met de kinderrechter, maar toen ik dezelfde leeftijd had als jij wilde ik ook graag de omgangsregeling veranderen. Ik heb toen een gesprek gehad met allebei… Lees verder »

Maaike
1 maand geleden

Lieve Shanice, Allereerst: wat dapper dat jij je verhaal hebt gedeeld op het forum, dankjewel daarvoor! Het klinkt als een hele vervelende situatie. Ik kan me amper voorstellen hoe moeilijk het moet zijn. Zelf heb ik niet per se hetzelfde meegemaakt, maar ik wil je graag een hart onder de riem steken. Het is absoluut niet jouw schuld dat je moeder zich zo gedraagt. Verder kan ik niet oordelen bij welke ouder jij zou moeten gaan wonen. Het is belangrijk dat je luistert naar je eigen gevoel en probeert niet te veel rekening te houden met de meningen van je… Lees verder »