Josie (14) in

Amper tijd voor huiswerk

Ik zit in 3 havo en ik heb gescheiden ouders. Ik heb met allebei
niet een hele goede band maar met mijn vader loopt het al helemaal niet goed. Ik ben door de weeks bij mijn moeder en dan in de weekenden bij mijn vader. Ik heb de laatste tijd heel veel stress, voornamelijk doordat ik moeite heb met het combineren van school en het wisselen van ouder. Ik krijg bij mijn vader amper tijd om huiswerk te maken en dan gaat nu ten kosten van mijn cijfers. Weet iemand wat ik kan doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Cas
Cas
8 dagen geleden

hoi Josie, Wat goed dat je je vraag op het forum stelt!! Wat vervelend om te horen dat je niet zo een goede band hebt met je ouders! Toen ik jou leeftijd had was het ook niet altijd even gezellig tussen mij en mijn ouders. Ik denk dat dat te maken heeft met de leeftijd. Ik snap heel goed dat als je dan ook al tegen iets aanloopt bij je vader dat dat de situatie niet veel beter maakt. Als ik jou was zou ik een keer met mijn vader er over praten, en duidelijk zeggen wat ik graag wil… Lees verder »

Naomi
8 dagen geleden

Hey Josie! Wat vervelend dat je zoveel stress ervaart zeg! Ik herken wat je zegt. Ik vond het namelijk ook lastig om school te combineren met telkens maar heen en weer moeten gaan tussen mijn ouders. Ik kan me nog herinneren dat havo 3 af en toe best wel veel kon zijn, dus ik snap dat je het druk hebt met school! Voor mij hielp het om te kiezen om helemaal bij mijn moeder te gaan wonen, dit gaf mij op die leeftijd praktisch gezien meer rust. Maar dat is natuurlijk een grote stap. Er zijn denk ik ook middenwegen… Lees verder »

Nova
9 dagen geleden

Hoi, ik snap heel goed wat je bedoelt. Misschien helpt het om met je ouders te bespreken die kunnen je misschien helpen met het plannen. Als het samen niet lukt of je het niet met hen wilt bespreken kan je het ook misschien aan je mentor vragen. Misschien heb je wel iemand op school die je helpt met plannen en met je bepreekt hoe het thuis gaat. Ik maak daar ook gebruik van en dat helpt echt!

Inke
9 dagen geleden

Lieve josie ❤ Ik zit nog niet op de middelbare school dus ik weet nog niet precies hoeveel huiswerk je krijgt. Maar hier een paar tips. ik hoop dat ze helpen. 1. Praat met je vader over nieuwe mogelijkheden 2. Praat met je besties ze begrijpen je vast goed 3. Neen een dagboek lekker alles op schrijven en je hoofd leegmaken ( ik heb er zelf 2 het zijn dieren je kan er lekker tegen kletsen en het is heel grappig om het later terug te lezen) 4. Maak een planning. Bijvoorbeeld ma. Duits en wiskunde Di. Frans en geschiedenis… Lees verder »

lola
9 dagen geleden

hey hey josie hier een paar ideetjes

  • blijf een uurtje langer op school en zoek een rustige ruimte om te leren of aan je huiswerk te zitten (daar in kun je hulp vragen aan je mentor of iemand anders op school)
  • woont er iemand in de buurt waar je rustig kan zitten? zoals: een buurvrouw, familie lid of een vriendinnetje
  • zorg dat je je huiswerk af hebt voor dat je naar je vader gaat

zorg ook zeker dat je jezelf beloond als iets is gelukt! je kan dit ik ben trots op je!