Lana (10) in

Als we bij papa zijn…

Mijn ouders zijn nu bijna 2 jaar gescheiden, mijn zusje en ik wonen nu bij mama en we komen op donderdag en om de week op zaterdag bij papa. Als we bij papa zijn, zit hij op z’n telefoon of ligt hij te slapen, we vinden het moeilijk om hem het te zeggen, daarom hebben we het opgeschreven op een brief en gegeven. Maar dan doet hij het maar 1 dag en dan stopt hij ermee. En gaat dan weer op z’n telefoon of hij gaat weer slapen.

Wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lana
9 dagen geleden

Hoi,

Ik en m’n zusje Lola hadden via Whatsapp papa geschreven, we zeiden dat we niet meer zo heel lang naar papa wouden gaan en hij antwoord met lachende emoties: als of hij ons uitlacht. We weten niet meer wat we ermee moeten doen, en of we nog wel wat kunnen doen. We hebben er ook al met mama mee gepraat, alleen zij weet ook geen oplossingen meer.

Groetjes van Lana en Lola

Last edited 9 dagen geleden by Lana
Nikki
19 dagen geleden

Hoi Lana! Ik kan me voorstellen dat het niet zo gezellig is voor jullie als je vader dan veel op zijn telefoon zit en slaapt. Echt goed van jou en je zusje dat jullie dit ook al hebben aangegeven via een brief. Hoe reageerde hij hier toen op? Misschien kunnen jullie voorstellen om iets te ‘doen’ als jullie bij hem zijn. Zodat hij ook niet echt de kans krijgt om op zijn telefoon te gaan. Een spelletje bijvoorbeeld, of als het lekker weer is even samen wandelen? Daarnaast denk ik dat het goed is om het te blijven herhalen. Het… Lees verder »

Lana
18 dagen geleden
Reply to  Nikki

Hoi Nikki,
Bedankt voor de reactie, hij reageerde een beetje zoiets: ‘Oke papa zal dat doen.’ Zei hij. Maar hij deed het maar 1 dag en toen stopte hij ermee. Maar ik kan misschien wel proberen om spelletjes met hem te gaan doen, maar dan moet hij ze eerst kopen. En als we gaan wandelen is het alleen maar de zelfde wandeling. En we durven het niet nog ‘n keer te zeggen. We hebben het wel vaker geprobeerd, maar hij houd het maar 1 dag vol.

Groetjes Lana

Nikki
16 dagen geleden
Reply to  Lana

Hoi Lana,

Ik kan me voorstellen dat het spannend is om het nog een keer te zeggen. Maar eigenlijk is het iets ‘positiefs’, dat klinkt een beetje gek misschien. Maar waar het op neerkomt is dat je graag wat meer tijd met je vader doorbrengt! (En hij dus niet op zijn telefoon). Ook al is het misschien spannend, ik denk dat het goed is om het te blijven herhalen. Gelukkig is het nu ook wat lekkerder weer, dan kun je voorstellen om bijvoorbeeld naar het bos of een ander gebied te gaan om daar te wandelen!

Chelsey
20 dagen geleden

Ik weet dat het heel lastig is en dat dit hele moeilijke situatie is. Als je een goeie bad (goed kan praten) met je mama zou ik met haar erover praten misschien kan zij er iets aan doen. En anders met je zusje het vertellen ik weet natuurlijk niet wat je vader doet. En of die snel boos wordt maar als je weet dat het alleen maar zo kan blijven en niet erger kan worden kan je het misschien wel tegen hem zeggen.

melinda
20 dagen geleden

heyy lana
je moet tegen je vader zeggen : heyy papa ik en (je zusjes naam) zijn maar 2 dagen in de week bij jouw maar jij zit altijd op je telefoon of je ligt teslapen maar wij willen iets leuks doen met jouw kan je er mss rekening mee houden (dit kan je mss zeggen ik heb ook zoiets gezegt tegen mijn vader en het hielp)