Juul (18) in

Alimentatie

Mijn ouders zijn al een lange tijd gescheiden, ik was 5 jaar. Bij de scheiding is er door beide ouders een afspraak gemaakt over de alimentatie, wie, wat en hoeveel. Nou ben ik in september 18 jaar geworden en dus ontvang ik nu zelf de alimentatie van zowel mijn vader als moeder. Maar toen ik dat aan mijn moeder vroeg, zei ze dat ze van niks meer wist en zeker niet van dat bedrag. Mijn vader maakte zoals afgesproken het juiste bedrag over, maar mijn moeder betaald maar een derde van het afgesproken bedrag. Als ik het hier over heb met mijn moeder wordt ze boos en zegt ze dat ze niet meer kan betalen. Maar alles staat in het echtscheidingsconvenant.
Ik zit hierdoor in een moeilijke situatie omdat ik het ook niet eerlijk vind.

MvG Juul

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NicoleJeliciaAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nicole
Nicole

Hoi Juul! Wat fijn en goed dat jij ons hebt gevonden om jouw vraag te stellen! Jouw verhaal klinkt erg bekend voor mij, zo vervelend dat het rondom alimentatie soms zo’n gedoe moet zijn. Zelf kreeg ik geen alimentatie van mijn vader, hij weigerde te betalen terwijl ik ook, net zoals jij, op de formulieren had staan dat dat wel zo hoorde. Uiteindelijk heb ik toen de organisatie LBIO (www.lbio.nl) geraadpleegd en zij hebben mij geholpen met het krijgen van de alimentatie. Ik vond het heel erg fijn dat zij me hierbij konden helpen want ik wist zelf echt niet… Lees verder »

Jelicia
Jelicia

Hoi Juul, Wat een lastige situatie zit jij in zeg, ik kan mij helemaal jouw frustratie voorstellen. Fijn ook dat je dit met ons deelt hier:). Toen ik 18 werd kreeg ik ook de alimentatie van mijn vader die eerst naar mijn moeder ging. Dit was ook zo afgesproken inderdaad zolang ik naar school ging volgens mij. Voor mij was dit heel fijn omdat ik op kamers ging en het geld echt nodig had. Mijn moeder werd hier vervolgens weer boos over omdat zij best veel geld misliep toen, hierdoor voelde ik mij heel schuldig tegenover haar. Herken jij ook… Lees verder »

Anne
Anne

Hallo Juul, Bedankt voor je bericht en ik snap heel goed dat jij dit niet eerlijk vindt. Mijn vader betaalt ook minder dan hij zou moeten, echter is het bij mij ook wat lastiger i.v.m Oostenrijkse wetten (aangezien hij in Oostenrijk woont). Maar ik weet in ieder geval hoe vervelend het kan voelen. Het is heel vervelend dat eigenlijk alles op papier staat, maar dat jouw moeder zich hieraan niet houdt. Ik vind het ook jammer dat zij zo boos blijft doen tegen jou, als je in gesprek met haar hierover gaat. Als ik jou was, zou ik haar nogmaals… Lees verder »