Melanie (19) in

Alimentatie

Hallo,
Mijn ouders zijn nu ruim 5 jaar gescheiden. Mijn vader betaald mijn moeder alimentatie voor zowel mij als mijn zusje. Mijn zusje en ik woonden eerst altijd bij mijn moeder en 1x in de 2 weken een weekend bij mijn vader. Nu woon ik half bij mijn vader en half bij mijn moeder. Mijn ouders hebben daarom besloten dat mijn vader de helft van de alimentatie voor mij betaald. Mijn moeder vindt echter dat mijn vader ook moet meebetalen aan andere kosten, bijv. de fietsenmaker. Mijn ouders verdienen ongeveer even veel. Ik en mijn vader vinden het daarom onzin dat hij ook aan andere kosten moet meebetalen, kosten die mijn moeder van de alimentatie kan betalen. Ik krijg van beide ouders geen zak-/kleedgeld en betaal mijn zorgverzekering, telefoonrekening etc. zelf, dus de kosten voor mijn ouders zijn verder gelijk. Wat vinden jullie? Hoort mijn vader mee te betalen aan deze ‘extra’ kosten of is de alimentatie meer dan genoeg?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneAmélie Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne
Anne

Beste Melanie, Bedankt voor je bericht. Ik vind als de kosten verder voor je ouders gelijk zijn, dat het niet nodig is om mee te betalen aan de extra kosten. Mijn vader betaalt ook alleen alimentatie en mijn moeder de rest (wonen). Ook ik betaal zelf mijn rekeningen, zoals zorgverzekering, collegegeld en telefoonrekening. Mijn vader verdient ten opzichte van mijn moeder meer en betaalt minder dan wat hij eigenlijk zou moeten, daarom vind ik dit dan ook niet eerlijk. Maar als in jou geval het zo is dat beide evenveel aan kosten voor jou uitgeven, dan vind ik dat het… Lees verder »

Amélie
Amélie

Beste Melissa, Goed dat je hierheen komt met je vraag! Is wel een lastige haha.. Mijn ouders hebben lang ruzie gehad over alimentatie. Mijn vader verdient goed, mijn moeder was toen werkloos. Alimentatie was dus hoog, maar mama vond ook dat papa meer moest betalen, voor bijvoorbeeld uitjes van school of rijbewijs. Papa zei dat dat van de alimentatie kon. Persoonlijk vond ik dat papa al genoeg betaalde en zich helemaal kapot werkte, dus hoewel onze situaties anders zijn herken ik wel het stuk dat je moeder graag meer wil om ook de extra kosten te dekken. Ik heb me… Lees verder »