Anoniem (22 jaar) in

Alimentatie

hallo,
ik zit met een probleem. mijn biologische vader woont in Slovenië. Hij heeft tot en met ongeveer mijn 18de een alimentatie van €50,- betaald. Dit omdat hij toen der tijd werkeloos was. Ik weet dat dit niet constant het geval was. heb ik recht op meer alimentatie en hoe kom ik hier achter.
heb ik nog recht op de openstaande alimentatie die ik door de jaren heen niet heb gekregen?

mvg,
A

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Ingrid
Ingrid
9 jaren geleden

Als de rechtbank heeft bepaald dat je vader moet betalen, is hij dat verplicht. Als hij dan niet betaalt, kan je de deurwaarder of het LBIO vragen om de alimentatie voor je te halen bij je vader. Je krijgt tot maximaal vijf jaar terug (verjaring). Het zou fijn zijn als je vader zelf besluit om jou een bijdrage te geven en een deurwaarder dan niet nodig is. Schrijf hem eens een brief of emailtje. Als de rechter trouwens geen alimentatie heeft vastgesteld, kan je niets doen. Omdat je al ouder bent dan 21 jaar kan je ook niet meer vragen… Lees verder »

Lotte
Lotte
10 jaren geleden

Hallo A, Ik begrijp dat je met deze vraag zit. Ik ben helaas geen expert op het gebied van alimentatie, maar ik weet wel dat bij mijn vader de alimentatie werd bepaald over zijn jaarlijkse inkomen. Eerste verdiende hij wel voldoende, maar later niet en werkte hij af en toe bij. De alimentatie werd toen door akkoord van de rechter verlaagd omdat mijn vader het oude bedrag simpelweg niet kon betalen. Wat ook vaak belangrijk is om na te gaan is wat de afspraken zijn geweest van je ouders. Wat staat er in het echtscheidingsconvenant? Het kan namelijk zo zijn… Lees verder »