Anoniem (15 jaar) in

Afgelopen zomer gescheiden

Lieve Lezende,

Graag zou ik wat reacties krijgen op dit bericht, wat ik zit met een paar problemen…
Mijn ouders zijn sinds deze zomer met veel gedoe uit elkaar en ik moet nog aan alles wennen. Ten eerste kunnen mijn ouders niet meer normaal met elkaar praten zonder ruzie te hebben, en dit vindt ik erg vervelend. Maar waar ik nog meer mee zit is dat ik SNAP waarom mijn moeder van mijn vader is gaan scheiden. Ik wordt namelijk ook echt helemaal knetter gek van hem en kan me eigenlijk alleen maar aan hem irriteren. Niet alleen hij en mijn moeder hadden vaak ruzie, maar ik en mijn vader samen ook en dat hebben we nu nog steeds. Eigenlijk kunnen we niet twee dagen samen met elkaar zijn zonder ruzie te hebben. Ik wil eigenlijk ook het liefste zo min mogelijk naar hem toe, en vindt het huis daar ook niet fijn. Maar dit vindt ik wel weer zielig voor hem, want hij vraagt elke keer weer wat hij er aan moet doen zodat wij een betere band samen krijgen. Maar heel eerlijk gezegd ben ik er bang voor dat het hier te laat voor is… Dan kom ik er ook nog achter dat hij met een vrouw zit te whatsappen, ene Mindy maar als ik in zijn telefoon kijk dan kan ik dat gesprek niet terug vinden. Ook hoorde ik op een avond duidelijk een vrouwen stem beneden, maar ik durfte niet naar beneden te gaan omdat ik bang was om hem te ”betrappen”‘. Later kwam hij naar boven om te vragen of ik het erg vond of als hij nog even naar de kroeg ging en toen ik vroeg met wie gaf hij daar geen antwoordt op. Mijn ouders zijn nog maar kort uitelkaar en ik vindt het niet okey dat hij nu al met andere vrouwen bezig is, maar moet ik hem daar mee confronteren? Dit durf ik eigenlijk niet, want ik durfte ook al niet naar beneden te lopen. Verder vindt ik het super vervelend dat mijn mentor niet weet dat mijn ouders pas uit elkaar zijn, maar ik weet ook niet goed hoe ik het haar moet vertellen en wij hebben ook nog nooit een persoonlijk gesprekje gehad dus het moment heeft zich ook nog niet voorgedaan. Ik vind het sowieso vervelend omdat ik dan het gevoel heb dat ik alleen maar aandacht trek voor niets. En bovendien, wiens ouders zijn er tegenwoordig nou NIET gescheiden? Zo bijzonder is het nou ook weer niet, denk ik dan. Verder vind mijn zusje mijn vader een soort van hero, wat ik super vervelend vind omdat ik wel zie hoe gemeen hij tegen mijn moeder doet. Dus ik heb het gevoel dat mijn zusje meer bij mijn vader hoort en ik bij mijn moeder, waardoor wij ook vaak ruzie daarover krijgen. Mijn moeder verteld mij trouwens ook allemaal dingen waar ik dan mee blijf zitten. Bijv. dat mijn vader allemaal spullen van mijn moeder heeft die hij niet wilt terug geven en dan vervolgens vervloekt ze hem en zegt ze dat het de grootste fout van haar leven was om met hem te gaan (en dan denk ik anders was ik er niet geweest hoor) en dan moet mijn moeder huilen en dan moet ik haar troosten en dan weet ik niet meer wat ik moet zeggen…
Sorry voor mijn te lange bericht, ik zou het zeer op prijs stellen als iemand de moeite nam om alles even te lezen en mij wat tips te geven over hoe ik dit alles het beste moet aanpakken, alvast heel erg bedankt!!

Liefs

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniempjee
anoniempjee
9 jaren geleden

hallo anoniem, ik zou je graag een tip willen geven hoe je kan omgaan met je moeders verdriet. toen mijn ouders gingen scheiden was mijn moeder ontzettend verdrietig,boos en vaak gestrest. ik probeerde haar dan te troosten maar uiteindelijk begon ze de hele scheiding uit te leggen of mijn vader uit te schelden. Dit is gewoon heel erg vervelend om aan te horen en al helemaal als het over je eigen vader gaat. mijn tip is om tegen je moeder te zeggen dat je haar best wil troosten, maar dat je niet wil dat ze je vader gaat uitschelden. soms… Lees verder »

Liz
Liz
9 jaren geleden

Beste anoniem, Je hoeft echt geen sorry te zeggen voor de lengte van je bericht. Ik denk dat het juist belangrijk is dat je, je op een manier kan uiten, zeker in tijden als deze – en dit maakt het ook makkelijker voor de lezende, want wij kunnen beter inschatten hoe jij je voelt (of proberen dit te doen). Wanneer ouders in een ”vechtscheiding” zitten, kunnen ze een Mediator inschakelen. Een Mediator is een onafhankelijke derde partij die is opgeleid om in overleg me je ouders alle zaken te regelen die bij een scheiding komen kijken, zodat je ouders dus… Lees verder »

Aron
Aron
9 jaren geleden

Beste anoniem, Allereerst is het helemaal niet erg dat je een lang berichtje hebt geschreven, hierdoor kan ik ook duidelijk lezen hoe jij je voelt in de situatie. Dat je ouders zijn gescheiden is heel vervelend, als ik het goed lees is het voor jou ook een heel moeilijke situatie. Ik kan het zelf heel goed met mijn vader vinden, terwijl mijn zusje daar juist iets meer moeite mee heeft, ik weet wel ongeveer hoe jij je voelt in de situatie. Het is een goed teken dat jouw vader aangeeft dat hij wil weten wat hij nu precies verkeerd doet.… Lees verder »