Kimmm (16) in

Af en toe nog verdrietig

Hallo,
Ik ben een meisje van 16 en mijn ouders zijn al bijna 6 jaar uit elkaar. Ik heb het er gewoon nogsteeds lastig mee. Ik kan er wel over praten maar ik ben soms af en toe nog zo verdrietig. Heeft u een tip om er makkelijker mee om te gaan?! Ik schrijf al best t een en ander op en praat er ook wel over. Ook vind ik t het heel lastig dat mijn moeder geheimzinnig over haar zorgenaamde vriend. Ze zegt dat t niet zo is maar ik denk van wel. Laatst was ik even langs haar huis was die man er dus thuis en toem was er hele erge ruzie. Dat is nogsteeds niet uitgesproken. Hoe kan ik op een rustige manier duidelijk maken dat ik heus niet erg vind als ze een andere vriend heeft maar er gewoon eerlijk over moet zijn ?!
Dit was t een beetje.
Kus

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NadineAniqueVeronique Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nadine
Nadine

Hoi Kim, bedankt voor je berichtje op het forum. Wat een lastige situatie.. Mijn ouders zijn vijf jaar geleden gescheiden en ook ik heb soms nog wel eens verdriet daarover. Ik weet zeker dat heel veel mensen dat hebben, dus dat is niet raar. Een scheiding is niet niks, daar hoort (helaas) verdriet bij. Wel knap van je dat je er over kunt praten en dat je dingen opschrijft. Dat is al heel goed! Ik denk ook zeker dat dat al heel erg veel helpt om er beter mee om te kunnen gaan. Erover praten en dingen opschrijven zijn tips… Lees verder »

Anique
Anique

Lieve Kim, Dankjewel voor je berichtje! Fijn dat je dit op het forum wilt delen. Wat jij schrijft herken ik heel goed. Zelf ben ik nu 20, mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 was en soms vind ik dat ook nog best lastig. Het is dus helemaal niet gek dat je hier af en toe nog best verdrietig om bent. Goed dat je schrijft en er over praat! Praten helpt voor mij ook ontzettend, dit lucht vaak best wel op. Ik voel me vaak ook een stuk beter als ik naar mijn favoriete muziek luister of met een van… Lees verder »

Veronique
Veronique

Lieve Kim, Bedankt voor jouw vraag. Wat een vervelende situatie voor jou. Ik kan mij goed voorstellen dat dit erg moeilijk is voor jou. Ik heb zelf niet precies dezelfde situatie meegemaakt, maar ik snap wel wat je bedoeld. Mijn vader heeft ook een periode heel geheimzinnig gedaan, dit vond ik erg vervelend. Misschien zou je rustig met jouw moeder kunnen zitten en uitleggen dat je wilt praten over de situatie. Misschien kan je van te voren opschrijven wat je allemaal wil zeggen, zodat je dat er altijd bij kan pakken tijdens ht gesprek. Om dat op een rustige manier… Lees verder »