Anoniem (24) in

Achtergesteld en jaloers gevoel

Hee allemaal,

Sinds kort woon ik samen met mijn vriend en we zijn nu samen op vakantie.
Mijn moeder heeft een nieuwe man, maar mijn vader is nog alleen. Mijn broertje woont veel bij hem. Ik vroeg me af wanneer papa weer op vakantie zou gaan. Ik woon nu op mezelf waardoor het niet meer zo vanzelfsprekend is dat we samen gaan en mijn broertje gaat denk ik niet met hem mee. Alleen gaan doet hij niet zo snel denk ik en dat zou ik ook niet leuk voor hem vinden.
Mijn vriend en ik willen misschien vragen of hij een paar dagen naar ons toe komt de volgende keer dat we op vakantie gaan. Dan zijn we een deel van de vakantie samen en een deel met papa erbij. Zo heeft papa ook nog een vakantie en wij vinden het ook gezellig. Alleen waar ik mee zit is dat mama zich dan waarschijnlijk achtergesteld gaat voelen en jaloers wordt. Ik verwacht een vervelende reactie als ik zou vertellen dat papa dan naar ons zou komen op vakantie. Sowieso praat ik bij mama thuis nooit over papa, want dan voel ik meteen de spanning bij haar.

Het duurt denk ik nog lang, maar ik denk er al wel over na. Hoe zouden jullie hiermee omgaan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nienke
10 dagen geleden

Hoi hoi, Dankjewel voor het delen van jouw verhaal, goed dat je het forum hebt gevonden. Wat leuk dat je sinds kort met jouw vriend samen bent gaan wonen, ik kan me voorstellen dat er dan veel verandert in je leven. Sinds mijn ouders gescheiden zijn vind ik het ook lastig te bedenken hoe ik met dit soort situaties of gezamenlijke evenementen om moet gaan, omdat zij niet met elkaar praten. Vervelend dat je bij je moeder thuis niet over je vader kunt praten, want het klinkt alsof je wel een goede band met hem hebt. Ik vind het dan… Lees verder »

Sofia
Sofia
11 dagen geleden

ik snap het

Maaike
12 dagen geleden

Hee! Super goed dat je een berichtje hebt geplaatst op het forum, dankjewel daarvoor! Wat vervelend dat je bang bent dat je moeder zich achtergesteld gaat voelen als je je vader mee vraagt op vakantie. Ik kan me goed voorstellen hoe dat moet voelen. Zelf heb ik laatst bijvoorbeeld mijn vaders hulp ingeschakeld bij mijn verhuizing. Hierdoor had ik het idee dat mijn moeder gekwetst was dat ik haar niet had gevraagd. Andersom ben ik elk jaar weer bang dat mijn vader het vervelend vindt dat ik mijn verjaardag liever bij mijn moeder vier. Wanneer ik hiermee worstel, helpt het… Lees verder »