Wat helpt jou?

Hoi,

Je bent 6, je ouders wonen niet meer bij elkaar. Je ziet je ouders in co-ouderschap. Je ouders communiceren zo goed mogelijk. Echter, je mist je moeder wanneer je bij je vader bent of andersom. Dit is niet meer zo af en toe maar veel vaker het geval. Wat helpt jou dan om met dit nare gevoel om te gaan? Samen met mijn dochtertje hebben we een ingang bedacht die haar minder verdrietig kan maken en dat zijn 3 pratende olifanten die avonturen meemaken die lijken op de situaties die zij en ik ook hebben. Door het luisteren durft ze vragen te stellen, die haar bezig houden.

Wat helpt jou om met het nare gevoel om te gaan dat je je moeder of vader mist?

Groetjes en succes!

Richard

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SanneAmélie Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Amélie
Advies van jongeren
Amélie

Beste Richard, Bedankt voor je vraag! Super goed bedacht om op een leuker manier over haar situatie te praten met die olifantjes! Mijn ouders gingen scheiden toen ik 6 jaar was, en ik zag mijn vader om het weekend en op woensdag. Ik miste hem veel in het eerste jaar na de scheiding. Wat voor mij heel erg heeft geholpen was afleiding. Ik vind het fijn om te sporten dus ging ik op atletiek. Daarnaast ging ik vaak knutselen of tekenen, boeken lezen of buiten spelen. Alles zodat ik maar bezig was en zo niet na dacht over het gemis.… Lees verder »

Leeftijd
17
Sanne
Advies van jongeren
Sanne

Hi Richard, Goed dat u een berichtje plaatst op het forum! Superleuk idee om met die olifantjes de situaties van u en uw dochter na te ”spelen”. Ik denk dat dit een hele goede manier om op die leeftijd over het missen te kunnen praten met uw kind. Ik zelf was 10 toen mijn ouders gingen scheiden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn ouders niet heel erg miste als ik bij de andere ouder was, maar wel als ik voor langere tijd bij de ene ouder was. Bijvoorbeeld dus op vakanties. Ik vond het heel lastig dat als ik… Lees verder »

Leeftijd
21