Vrienden maken in nieuwe stad

Vrienden maken in nieuwe stad.
Mijn ex en ik zijn nu sinds een paar jaar uit elkaar en na de scheiding ben ik verhuist naar Breda. Dit is zo’n 100km van waar zij met hun moeder zijn blijven wonen. Op zich hoor ik de kinderen nooit echt klagen over de rij-afstand; ze zijn deze gewend.
Maar nu ze wat ouder worden merken we dat ze het vervelend vinden dat ze hier in Breda weinig vrienden hebben. Als ik ze vraag waarom ze steeds maar op de tablet willen of op de bank hangen geven ze aan (vooral de jongste) dat dat is omdat ze hier geen vrienden hebben en dat hij dat jammer vindt. Ze voetballen soms wel met kinderen in de buurt, maar het komt verder niet echt van de grond (ook omdat de buurtkinderen wel fulltime in Breda zijn en mijn kinderen niet.) Ik gun het ze zo dat ze ook hier vriendjes krijgen.
Is er niet een manier om er achter te komen waar nog meer kinderen van gescheiden ouders wonen, die ook om het weekend in Breda zijn. Of is dat uberhaupt een stom idee? Alvast bedankt voor de tips!

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
YannickMisha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Misha
Advies van jongeren
Misha

Beste ouder, Wat fijn dat udeze vraag met ons deelt! Ik snap heel goed dat het lastig is om nieuwe vrienden te maken in een andere stad! Mijn ouders zijn 10 km van elkaar vandaan gaan wonen, dit is natuurlijk wel een stuk dichter bij dan bij jullie, maar ook voor mij was dit een stuk verder dan waar mijn basisschool zat. Ik merkte op dat moment ook dat mijn broertje zo jong was dat hij met iedereen in de buurt vrienden maakte maar ik vond dat toch een stuk lastiger. Op een gegeven moment nam ik ook steeds vaker… Lees verder »

Leeftijd
22
Yannick
Advies van jongeren
Yannick

Beste vader, Goed dat je hier om tips vraagt. Het is natuurlijk niet fijn als je merkt dat je kinderen weinig of geen vriendjes hebben in de buurt. Ik vind het ontzettend positief om te lezen dat je hier graag verandering in wil aanbrengen. Ik denk dat het slim is als jouw kinderen zelf een berichtje op ons forum plaatsen met die vraag. Dan kunnen andere jongeren in Breda daarop reageren. Wie weet klikt het en vinden ze het leuk om eens af te spreken. Dat is in mijn ogen de enige oplossing om er verandering in te brengen. Hopelijk… Lees verder »

Leeftijd
26