Thuis voelen

Hallo ervaringsdeskundigen,

Ik ben de moeder van een meisje van 3,5jr.
Sinds begin dit jaar loopt de co-ouderschapregeling met haar vader. Ik werk wisselende diensten waardoor zij om en om 5 dagen bij haar vader is en 5 dagen bij mij.
Wat is jullie ervaring met je thuis voelen en co-ouderschap? Is er een huis waar je je meer thuis voelt of voej je je nergens thuis?
Hoe komt dat en wat zouden we moeten doen zodat ze zich bij ons beide thuis voelt?
Dank je voor het beantwoorden.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnoniemJamieMisha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Misha
Advies van jongeren
Misha

Beste Suzanne! Bedankt voor het delen van uw vraag. Ik vind het fijn om te lezen dat u als ouder zo bezig bent met uw kind! Ik kan me nog goed herinneren dat ik met mijn vader ben wezen kijken naar een nieuw huis. Ik was 9/10 jaar en mijn broertje 4/5 jaar oud. Ik vond het zelf niet zo erg dat mijn vader ergens anders ging wonen omdat het huis uitzoeken leuk werd gemaakt. Wanneer we ergens gingen kijken bedachten we samen al hoe we het huis gingen inrichten. Toen ik met mijn vader uiteindelijk verhuisd was mocht ik… Lees verder »

Leeftijd
22
Jamie
Advies van jongeren
Jamie

Beste Suzan, Wat fijn dat jullie dochter evenveel bij jullie beide is! Het is gewoon waar dat je als kind beide ouders evenveel nodig hebt. Ik heb mij als klein meisje heel erg leren aanpassen (mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik 2 was). Bij mijn vader had ik snel een nieuwe stiefmoeder wat ik spannend vond. Bij mijn moeder ben ik een paar keer verhuisd en werd ik heel vrij gelaten. Zoals Misha zegt is het mogen meebepalen met je kamer, heel fijn! Wat mij ook hielp is dat mijn vader en stiefmoeder ervoor hebben gezorgd dat ik… Lees verder »

Leeftijd
26
Iris
Advies van jongeren
Iris

Hi Suzan, Ik heb co-ouderschap gehad sinds mijn zesde (iedere week wisselen van huis) en heb dit als positief ervaren. Op latere leeftijd, rond mijn 16de, wilde ik liever iedere twee weken i.p.v. iedere week, maar dit mocht niet van een van m’n ouders, omdat die mij dan te lang zou missen. Ik denk dat het goed is om er op een gegeven moment rekening mee te houden dat kinderen deze wens kunnen hebben en jezelf er dan ook op voor te bereiden dat je je kind iets langer niet ziet. Verder is het belangrijk dat ouders zoveel mogelijk hulp… Lees verder »

Leeftijd
23