Face to face interventie

Everyone has a story to tell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinderen vertellen

Volwassenen luisteren

Ervaringsdeskundige jongeren van Villa Pinedo delen in een 1,5 uur durende bijeenkomst met ouders in (v)echtscheiding wat er in hun hart en hoofd omgaat. Zij vertellen persoonlijke verhalen en nemen de tijd voor het beantwoorden van (anonieme) vragen van deelnemende ouders. Deze bijeenkomst kan een enorme eye-opener zijn en grote impact hebben op ouders in (v)echtscheiding.

Deze bijeenkomst wordt gecombineerd met 'Kinderen uit de Knel'-programma's, het 'Recht doen aan je kind’ -project (pilot) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en programma's van de Raad voor Rechtsbijstand. Het boek en de online training kunnen aanvullend aan ouders worden meegegeven.

Ouders online training

Presentaties

Door ervaringsdeskundigen

De ervaringsdeskundige jongeren van Villa Pinedo en Marsha Pinedo geven op aanvraag presentaties en advies aan bijvoorbeeld Ministeries, de Kinderombudsman, op scholen of op congressen. Vaak wordt een specifiek onderdeel uitgelicht zoals het Online-Buddyprogramma, het docentenpakket of de online training voor ouders.

“Aangeslagen was ik na dit open relaas van deze bijzondere mensen. Maar er viel een last van me af, waarvan ik niet wist dat ik die meedroeg. Vanaf dat moment kon onze zoon er pas echt op rekenen dat ik er alles aan zou doen om hem uit een loyaliteitsconflict te houden.”
~ Petra - was deelnemer aan de interventie