Ik wil Buddy worden

Hiermee help je kinderen van gescheiden ouders

Het Villa Pinedo Buddy project

Meer dan 70.000 kinderen krijgen per jaar te horen dat hun ouders gaan scheiden. Als je dit zelf hebt meegemaakt, weet je als geen ander hoe dat is. Villa Pinedo denkt dat jij als ervaringsdeskundige kinderen die dit meemaken heel goed kunt adviseren en helpen.

shutterstock_777186259

Wat kun je verwachten

Wanneer je Buddy bent

Als je Buddy wordt bij Villa Pinedo krijg je eerst een training. Daarna word je gekoppeld aan gemiddeld twee kinderen van gescheiden ouders. Via de MyBuddy App kunnen ze contact met je opnemen om vragen te stellen of advies te vragen. Vanuit jouw eigen ervaring met de scheiding van je ouders bied jij een luisterend oor en praat je met ze.

5.6 Fotografie_MG_9335

Waarom zou je

Buddy willen worden
Je helpt kinderen in een situatie die jij kent
Je helpt kinderen die jouw hulp hard nodig hebben
Je komt in contact met leuke mede-Buddy's
Het staat goed op je CV

Buddy Marlon (22) vertelt:

“"Voor mij is Villa Pinedo een plek, waar je soms met een eenzaam of alleen gevoel komt, maar waar je nooit met hetzelfde gevoel naar huis gaat.”
5.6 Fotografie_MG_0108

Je wilt Buddy worden

Om anderen te steunen

Het liefst doet een Buddy een sociale opleiding (of heb je die afgerond). Villa Pinedo vindt het belangrijk dat een buddy goed kan communiceren. Dat houdt in dat je kunt luisteren zonder gelijk een oordeel te hebben en dat je een gesprek kunt afstemmen op de leeftijd van het kind dat je steunt. Villa Pinedo coacht Buddy’s hierbij en heeft tips en advies om je zo goed mogelijk te ondersteunen.

Buddy Sophie (22) vertelt:

“Ik zou vroeger ook wel graag een Buddy gehad willen hebben, daarom ben ik dat nu heel graag voor anderen."

Meer testimonials van Buddy's en kinderen die een Buddy hebben gehad, vind je hier.