Ik wil Buddy worden

Hiermee help je kinderen van gescheiden ouders

Het Villa Pinedo Buddyprogramma

Meer dan 70.000 kinderen per jaar krijgen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Als je dit zelf hebt meegemaakt, weet je als geen ander hoe dat is. Villa Pinedo denkt dat jij, als ervaringsdeskundige, kinderen die dit meemaken heel goed kunt adviseren en helpen. Jij als toekomstige vrijwilliger zal online klaarstaan voor kinderen, naar hen luisteren, vragen beantwoorden en tips geven over lastige situaties.

shutterstock_777186259

Wat kun je verwachten

Wanneer je Buddy bent

Als je Buddy wordt bij Villa Pinedo krijg je eerst een training. Daarna kijken we samen wat jouw wensen zijn en hoe we jouw ervaringen en kwaliteiten het beste kunnen inzetten om kinderen te helpen in een scheidingssituatie. Je kunt als Buddy tips en adviezen geven op het forum, vlogs maken, of je wordt gekoppeld aan kinderen van gescheiden ouders waarmee je voor langere tijd chat in de MyBuddy App. Vanuit jouw eigen ervaring met de scheiding van je ouders bied jij een luisterend oor.

5.6 Fotografie_MG_9335

Waarom zou je

Buddy willen worden
Je helpt kinderen in een situatie die jij kent
Je helpt kinderen die jouw hulp hard nodig hebben
Je komt in contact met leuke mede-Buddy's
Het staat goed op je CV

Buddy Marlon (22) vertelt:

“"Voor mij is Villa Pinedo een plek, waar je soms met een eenzaam of alleen gevoel komt, maar waar je nooit met hetzelfde gevoel naar huis gaat.”
5.6 Fotografie_MG_0108

Je wilt Buddy worden

Om anderen te steunen

Villa Pinedo vindt het belangrijk dat een Buddy goed kan communiceren. Dat houdt in dat je kunt luisteren zonder gelijk een oordeel te hebben en dat je een gesprek of antwoord op een forumvraag kunt afstemmen op de leeftijd van het kind dat je steunt. Villa Pinedo coacht Buddy’s hierbij en heeft tips en advies om je zo goed mogelijk te ondersteunen.

Trainingen voor jongeren

Die zich inzetten voor Villa Pinedo

Villa Pinedo is trots en dankbaar voor de jongeren die zich inzetten voor Villa Pinedo. Daarom investeren wij graag in jou. Omdat wij er op deze manier voor kunnen zorgen dat je het maximale uit jezelf haalt, kan leren én groeien. Klik op de video hiernaast om een indruk te krijgen van de verdiepingstraining. Klik op de video hiernaast om een indruk te krijgen van de verdiepingstraining.

Buddy Sophie (22) vertelt:

“Ik zou vroeger ook wel graag een Buddy gehad willen hebben, daarom ben ik dat nu heel graag voor anderen."

Meer testimonials van Buddy's en kinderen die een Buddy hebben gehad, vind je hier.