Zomervakantie: plus- en minpunten

Emmeline
07 jul 2017

Jaja, super lekker. Zonnetje, rust en tijd voor je familie.
Oei, daar hebben we het al: familie.
Met mijn verbrande benen kan ik zeker wel wat nadelen noemen voor kinderen met gescheiden ouders aan die ‘o zo gewilde tijd’:

1. Weer een ander ritme
Daar zit ik dan, kauwend op mijn pen bij Engels: in welk huis word ik vanmiddag geacht mijn huiswerk te maken? En in de zomervakantie is alles wéér anders, ik zie mijn ouders nog langer niet en moet verkassen op gekke ochtenden waar ik dan totaal geen behoefte aan heb.

2. Je familie op je lip
Voor iedere gemiddelde tiener is het irritant als je ouders op je lip te zitten. In de zomervakantie zijn veel vrienden weggevlucht naar een of ander heet eiland, en daar zit je dan, met je puberbrein en je bezwete hoofdje te rumikuppen met je niet coole stiefbroertje.

Maar het is niet allemaal om te huilen. Je zou kunnen zeggen dat het bruine kleurtje wat later op mijn benen verschijnt ook wel weer prettig is. En het feit dat ik gezegend ben een reis te mogen maken richting een goede salade caprese is ook zeker niet verkeerd. Nog wat positiefs dus:

1. Leer je bonusfamilie kennen
In tegenstrijd met het vorige punt kan dat stiefgedoe ook wel gezellig zijn. Je stiefzusje leren nagellakken, of voetballen met je stiefbroertjes. Je ziet ze eens niet wanneer iedereen gestrest is om de overbodige druk in het dagelijkse leven.

2. Nadenken
Best vaak heb ik het idee dat ik geen tijd heb na te denken door school. Dat klinkt heel raar, maar mijn gedachtes zitten vol met Franse woordjes en niet met een frisse blik op de wereld waarbij ik tot nieuwe inzichten kan komen of iets dergelijks. In de vakantie kan dat wel. Ik kan nadenken over hoe ik vind dat alles nu gaat, en verzin misschien wel een geweldig nieuw wisselschema in m’n hangmatje.

Fijne vakantie allemaal, en geen stres: La vita è bella!

Emmeline, 15