Wij zijn de trainers

Villa Pinedo
13 aug 2014

Wij zijn de trainers van Villa Pinedo. Wij hebben samen al meer dan 1000 scheidingsprofessionals getraind. Wij zijn ervaringsdeskundigen en trainen vanuit ons hart.

Bij Villa Pinedo zijn het jongeren tussen 15-23 jaar met gescheiden ouders die aan volwassenen vertellen wat zij hebben meegemaakt. Maar het is niet alleen maar ons verhaal: we vertegenwoordigen de verhalen van de 70.000 kinderen per jaar die te horen krijgen dat hun ouders uit elkaar gaan. Door onze ervaringen te delen halen we daar algemene lessen uit en leren we professionals hoe zij met ons – kinderen en jongeren – kunnen omgaan. We leggen advocaten, rechters, mediators en jeugdzorg uit hoeveel invloed hun werk heeft op hoe het bij ons thuis is. We vertellen waar we het meest verdriet van hadden, waar er nog steeds pijn zit en hoe dat voorkomen had kunnen worden en we vertellen wat er wél goed ging. Als we aan iets of iemand veel steun hebben gehad onderzoeken we wat daarvan de eigenschappen waren en hoe we dat voor andere jongeren ook kunnen vinden. Als we fijne stiefouders hebben leggen we uit wat ze zo goed doen, zodat professionals het aan de ouders kunnen doorgeven.

Binnen onze groep trainers hebben we een grote veelzijdigheid aan verhalen. Verhuizen, co-ouderschap, omgangsregelingen, leuke en gemene stiefouders, verdriet en opluchting, eenzaamheid en nieuwe broertjes en zusjes, ouders voor altijd uit elkaar en ouders die weer samen komen: het zit er allemaal. Ondanks die verschillende verhalen hebben we ergens in het proces – of nog steeds – toch allemaal hetzelfde gevoeld en hebben we daarom ook veel steun aan elkaar. Maar wat het mooiste is aan het geven van deze trainingen: we zien wat we hiermee bereiken. Dat we iets losmaken in professionals en dat zij iets concreets kunnen gaan betekenen voor andere jongeren. In onze training – de informatie, het ervaren en het ontwikkelen van vaardigheden van de professional – zorgen we met ons verhaal dat andere jongeren geen vervelende scheiding hoeven te hebben. Daar doen we het voor.

Meer weten over onze trainingen? Kijk dan hier.

Hopelijk zien we je op een training!

Warme groeten,

De trainers van Villa Pinedo