Wees samen mijn grootste fan

23 jun 2017

Ongeveer twee jaar geleden was het zover, ik zou horen of ik wel of niet geslaagd was voor mijn TL-diploma en of ik wel of niet naar de havo door mocht stromen. In spanning zat ik te wachten op het telefoontje, tot mijn mentrix belde met de mededeling dat ik geslaagd was. De vlag ging uit en mijn vader en stiefmoeder kwamen naar mijn moeder toe om het met zijn allen te vieren.

Dit jaar doen mijn broertje en ik allebei examen en binnenkort horen we of we geslaagd zijn. Als dat zo is, hebben we allebei trotse ouders en ook nog eens trotse stiefouders die ons samen toejuichen, die het samen met ons willen vieren en naar de diploma-uitreikingen zullen komen.

Ik weet dat dit niet overal zo is. Vorig jaar is een van mijn stiefbroertjes geslaagd en was mijn stiefvader helaas niet welkom op de diploma-uitreiking. Ik snap heel goed dat mijn stiefbroertje geen gedoe wilde omdat het toch ‘zijn’ dag was, maar het heeft zijn vader echt pijn gedaan dat hij niet welkom was. De andere zoon van mijn stiefvader zit nu in groep acht en ik hoop echt dat allebei zijn ouders straks op zijn afscheid zullen komen en samen blij zullen zijn voor hun kind.

Ik besef me heel goed dat mijn broertje, zus, broer en ik, echt onwijs blij mogen zijn met de ouders en stiefouders die we hebben. Ze zijn er allemaal voor ons, zonder spanning, zonder gedoe en allemaal even trotst. Zulke (stief)ouders gun ik iedereen.

Ik hoop dan ook dat iedere gescheiden ouder die dit leest zijn of haar trots opzij zal zetten en er zal zijn op de diploma-uitreiking, het afzwemmen of de eindmusical van zijn of haar kind. En dat jullie samen met je ex de grootste fan van je kind willen zijn. Dat is het mooiste cadeau dat je je kind kunt geven op zo’n speciale dag.

Liefs,

Rosalee