Wat Villa Pinedo voor mij betekent: Joëlle

Villa Pinedo
15 apr 2016

Zo’n twee jaar geleden werd ik gebeld door een tante: ‘Joëlle, je moet echt eens kijken op villapinedo.nl! Misschien kun je daar terecht met de stukken die je geschreven hebt over de scheiding van papa en mama.’ Ik wist niet dat er een platform was voor kinderen zoals ik, kinderen die moeite hebben met de scheiding van hun ouders. Meteen werd ik enthousiast en schreef ik een mail om meer informatie te krijgen over de redactie. Na wat mailcontact ben ik naar Amsterdam gegaan om het team te ontmoeten: ik werd met open armen ontvangen en besloot deel te gaan uitmaken van de redactie. Later ben ik ook trainingen gaan geven aan professionals.

De reacties die ik kreeg op gedichten, verhalen en trainingen waren overweldigend. Altijd had ik het idee dat de scheiding van mijn ouders mij zwak had gemaakt, maar door Villa Pinedo ging ik me juist sterker voelen. Ik ontdekte dat de scheiding van mijn ouders juist talenten in me had losgemaakt en dat ik daarop trots mocht zijn. Ook ontdekte ik dat ik niet de enige was die last had van de scheiding van haar ouders. Ik ontmoette namelijk veel vrijwilligers van Villa Pinedo. De vrijwilligers inspireerden me: ik zag dat ze sterker waren geworden door de scheiding van hun ouders en als zij het konden, waarom zou ik het dan niet kunnen?

Bedankt Villa Pinedo, dat jullie me hebben laten zien dat negatieve ervaringen talenten in je los kunnen maken en dat je die talenten kan gebruiken om anderen te helpen. Een groter cadeau kan ik me niet voorstellen! Ook bedankt dat ik deel mag uitmaken van de grote Villa Pinedo familie van vrijwilligers. Jullie zijn allemaal heel bijzondere mensen!

Joëlle (17)