Villa’s 50 – ‘All Good Things Come To An End’

Kelsey
15 okt 2015

Toen mijn ouders gingen scheiden, was ik vijftien. Ik zat net in de puberteit en TMF was zo ongeveer de enige zender die bij mij dag én nacht opstond. Ik vond mijn gevoel in muziek, iets wat ik tegenwoordig misschien weer wat vaker zou mogen doen.

Muziek voelt voor mij als therapie. De woorden die worden gezongen, de akkoorden die worden gespeeld. Het is als geloof, hoop en liefde. In elk lied kun je wel raakvlakken vinden met je eigen emotie. Voor mij is dat een uitlaatklep. Woorden die ik zelf niet heb kunnen vinden, vind ik in mooie liedjes.

Muziek heelt, breekt, maakt alles mooi en lelijk, maakt verdrietig en geeft hoop. Ik weet nog heel goed dat het nummer ‘All Good Things (Come To An End)’ van Nelly Furtado in de top 40 stond toen ik in de verdrietige periode van de scheiding van mijn ouders zat. Eigenlijk heeft het wel iets profetisch. Aan alle mooie dingen, komt hoe dan ook ooit een einde. Of dat nou na vier jaar verkering, vijftien jaar huwelijk of bij de dood is: ergens komen ze tot een einde. En juist die gedachte, geeft me het gevoel dat ik niet de enige ben die moeite heeft met afscheid nemen van iets moois.

Soms zou ik ook wel een liedjesschrijver willen zijn en precies de juiste woorden bij een gevoel willen vinden. Zoals Nelly Fortado ze zingt: ‘And the sun was wondering if it should stay away for a day ’til the feeling went away’.

Kelsey (23)