Vijf vragen aan Lise

07 sep 2012

Voornaam: Lise
Achternaam: Oeyen
Leeftijd: 21
Hoe oud was je toen je ouders gingen scheiden? 15
Met wie woon je? Moeder

Hoe vaak zie je je ouders?
Ik heb eerst 2 jaar bij mijn vader gewoond. Toen ben ik naar mijn moeder verhuisd omdat ik heel veel ruzie kreeg met mijn vader en zijn nieuwe vriendin. Ik werd letterlijk buiten gepest door haar. Sindsdien ben ik niet meer welkom bij mijn vader. Ik heb hem al bijna 2,5 jaar niet meer gezien of gehoord.

Hebben je ouders een nieuwe vriendin/vriend?
Mijn vader is hertrouwd en mijn moeder woont sinds kort samen met haar nieuwe vriend.

Wat zou jij anders doen als je nu naar je ouders kijkt?
Mijn vader vertelde mijn zusje en mij alles over de scheiding terwijl mijn moeder ons wou sparen. We hadden het al moeilijk genoeg om alles te verwerken, ook zonder alle details van ruzies te weten. Zo kwam het wel dat wij altijd maar één kant van een verhaal hoorden en de ene ouder de andere zwart maakte. Wij zaten daardoor met heel veel vragen die onbeantwoord bleven. Als ouder zou ik zo weinig mogelijk details vertellen, maar ik zou wel vragen beantwoorden.

Heb je stiefbroers/zussen?
Mijn stiefmoeder heeft 2 oudere dochters. De vriend van mijn mama heeft ook 2 dochters dus ik heb 4 stiefzussen.

Baal je ervan dat je ouders gescheiden zijn?
Eerst wel. Ik heb mijn ouders nooit zien ruzie maken, dus niemand begreep waarom zij gingen scheiden. Uiteindelijk werd mij duidelijk dat mijn mama altijd de schijn heeft proberen op te houden. Ze was al jaren niet meer gelukkig maar bleef voor mij en mijn zusje bij mijn vader. Nu ik snap waarom, ben ik wel blij dat mijn mama de stap heeft gezet. Ze is nu veel gelukkiger.