Valentijnsdag

Emmeline
11 feb 2016

De dag van de gedichten en rozen, zoenen en het beloven…’ Dit rijmt niet helemaal, maar ik ben dan ook geen echte Valentijnsdag-fan. 14 februari is het weer zo ver, tijd voor het commerciële liefdesfestijn. Stiekem moet ik toegeven dat het best gezellig kan zijn, alleen het probleem is dat mijn ouders ook vele Valentijnsdagen samen hebben gevierd. Ik vertrouw die mooie woorden dus niet meer zo. Is alles wat je belooft ook wel echt voor altijd? Nou, bij mijn ouders niet.

Het is best een leuk feest, dus wil ik niet te negatief doen, maar ik zit wel met een dubbelgevoel wanneer ik struikel over de stelletjes in de stad. ‘Trouw niet te snel’, denk ik dan. Al die liefde-is-leuk-kriebels die iedereen krijgt en maar van alles aan elkaar gaat beloven… Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar dit is wat me opvalt. En dat vind ik het jammere aan het feest.

Des al niet te min hoop ik dit jaar op een leuke Valentijnsdag, voor iedereen! ‘Het is een dag vol met liefde en gezoen, maar trouwen wil je het liefst niet over hoeven doen…’

Emmeline, 13