Vaderdag met bonusfamilie

Malou
14 jun 2016

Vaderdag bij vader en Moederdag bij moeder. Lijkt heel logisch voor de meeste mensen, maar dat was het zeker niet voor mij. Weekendjes en dagjes weg werden in het weekend van Vaderdag geboekt, maar niet met mijn papa. Het duurde echt even voordat ik daadwerkelijk vader- en moederdag bij de juiste ouder vierde en niet bij de ouder in wiens weekend het nou eenmaal viel.

Het is bijna weer Vaderdag en ik ben altijd zo ontzettend blij geweest met mijn papa, nog steeds. Hij staat altijd voor me klaar en wil het beste uit mij halen. Hij is dan ook degene die me altijd steunt bij elke keuze die ik maak.

Vroeger maakte ik op school altijd een cadeautje voor papa, zoals een zelfgemaakt pennenbakje van lege wc-rolletjes. Papa heeft die overigens nog steeds op zijn bureau staan. Ook maakte ik samen met mijn zusje en stiefmoeder een ontbijtje op bed, met lekkere croissantjes en koffie en thee.
Naarmate je ouder wordt verandert Vaderdag ook. Tegenwoordig slapen we liever allemaal uit en eten we samen wanneer iedereen wakker is. Ook gaan we vaak wat leuks doen zoals wandelen in het bos met de honden of uiteten.

Er is nog iets veranderd aan mijn Vaderdag, want sinds mijn vader een nieuwe vriendin heeft, die al twee zoons had, zijn zij er ook bij met vaderdag. Niet alleen kreeg ik extra familie na de scheiding, zij kregen er ook een extra vader bij. Vaderdag is bij ons een moment geworden waarbij wij allemaal, (mijn biologische en mijn bonus familie), bij elkaar komen om er een leuke dag van te maken.

Familie bestaat niet uit degene met het zelfde bloed, maar uit degene die voor jou voelen als familie.

Malou, 21