Vaderdag – hoort mijn stiefvader daar nu bij of niet?

Malou
17 jun 2018

Vaderdag is voor mij altijd een lastige dag geweest. Sommige jaren viel de regeling zelfs zo dat ik op vaderdag bij mijn moeder was. Dat voelde voor mij en voor mijn vader niet goed en met veel pijn en moeite is er in de regeling een regel gekomen dat we op vaderdag bij vader zijn en op moederdag bij moeder. Ik ben ontzettend gek op mijn vader, altijd al geweest en pakte daardoor met vaderdag altijd een beetje extra uit

Koop ik ook iets voor mijn stiefvader?

Wat het moeilijke was, wat doe je nu met je stiefvader. Vroeger vond ik dat ik ook voor hem iets moest halen. Hij was dan wel niet mijn echte vader en we konden het echt niet altijd goed met elkaar vinden, maar hij hoorde er wel bij. Omdat onze relatie steeds een beetje verslechterde in mijn puberteit besloot ik op een gegeven moment dat ik niets meer voor hem zou doen met vaderdag. Ik verwachtte ruzie, of in ieder geval een opmerking dat ik hem niet mocht buitensluiten. En tot mijn grote verbazing is dat nooit een probleem geworden. Op vaderdag was ik toch altijd bij mijn vader en viel het waarschijnlijk niet eens op dat ik niets voor mijn stiefvader had. Dat ik mijn stiefmoeder wel altijd iets met moederdag gaf vonden ze ook geen probleem, of ik heb er in ieder geval zelf nog nooit iets van gehoord.

Ik denk dat zowel mijn moeder als hij het prima vonden, zolang ik maar deed waar ik me prettig bij voelde. Het was zo fijn dat ik daar zelf een keuze in mocht maken. Wie ik wel of niet in deze bijzondere dagen iets gaf!

Het gaat nu stukken beter tussen mij en mijn stiefvader, dus denk ik dat ik dit jaar ook iets voor hem ga verzinnen!

Malou (23)