Scheidvakanties – het verhaal van Jip

Amber
25 jul 2022

Het is eindelijk zomer en dit jaar ga ik niet op vakantie in de zomer. Iets wat volgens mij nog nooit eerder is gebeurd.

Doordat mijn ouders gescheiden zijn heb ik altijd van extra lange zomervakanties mogen genieten. Dan ging ik eerst met mama twee weken naar de camping en vertrok ik daarna met papa voor nog eens twee weken. 

Pas nu besef ik me hoeveel geluk ik hiermee had. Niet alleen het feit dat ik altijd super lang op vakantie was, maar ook dat mijn ouders dit zo goed met elkaar konden afstemmen. Zo hadden ze van te voren afgesproken wie welke week op vakantie ging, waar we naartoe gingen, maar ook hoe de overdracht zou zijn. 

Er is zelfs een vakantie geweest waarbij wij op het einde van de vakantie met mama zijn opgehaald door papa.

Dat is mij heel erg bijgebleven. Met mijn moeder gingen we op vakantie naar een camping in Zuid-Frankrijk, met het vliegtuig. Na twee weken werden we door mijn vader en zijn vriendin opgehaald vanaf de camping om door te rijden naar een andere camping in Frankrijk. Ik vond het zo fijn om meteen, zonder heen en weer reizen, door te kunnen naar de volgende camping en dat mijn ouders dit zo goed hadden afgesproken. Ik was mij daar als 14 jarig meisje, nog niet heel bewust van. Maar ik weet wel nog hoe blij ik was dat mijn vader en zijn vriendin er waren en dat ik vol trots de camping bij mijn moeder kon laten zien. We hebben toen nog een drankje gedaan en mijn koffer achter in de auto bij papa gegooid. 

Doordat ik gewend was aan co-ouderschap en ik het fijn had bij beide ouders, miste ik ze gelukkig niet zo heel erg als ik een van mijn ouders twee weken niet zag. Daarnaast hielp het ook dat het vanzelfsprekend was dat mijn broertje en ik altijd met de andere ouder konden bellen en we vanaf de camping een kaartje stuurden naar huis. 

Nu ik dit zo schrijf merk ik dat ik zo dankbaar ben dat mijn ouders altijd met elkaar zijn blijven communiceren over ons.

En dat wij altijd van de andere ouder mochten houden. Er was altijd ruimte voor de andere ouder. Dit heeft er voor gezorgd dat ik heb kunnen genieten van heel veel fijne zomervakanties. 

Pap, mam, bedankt!