Rustig studeren

Laura
21 nov 2017

Spannend! In september ben ik gestart met de opleiding Journalistiek in Zwolle. Binnenkort heb ik mijn eerste tentamens. De afgelopen weken heb ik daarom heel veel boeken gelezen, samenvattingen gemaakt en op Youtube uitlegvideo’s gekeken. Ik vind het moeilijk om mij te concentreren op het leren als er veel lawaai om me heen is. Daarom ben ik deze week veel bij mijn moeder. Mijn broertjes zijn nu namelijk veel bij onze vader. Als zij wel bij mijn moeder zijn spelen ze vaak spelletjes op de PS4 of kijken ze televisie. Al die geluiden en beelden om mij heen vind ik zo afleidend!

Ook voor mijn familie is het niet altijd fijn als ik bij ze zit tijdens het leren. Want ik lees vaak pratend mijn samenvattingen over, zodat ik alles wat ik moet leren beter kan onthouden.

Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk mogen mijn broertjes spelletjes spelen en televisie kijken. Daarom vraag ik ze waar zij zijn die dag (bij pap of mam) zodat ik dan rustig in het andere huis kan leren. Wat ik soms ook doe is iets eerder de wekker zetten, zodat ik kan leren als iedereen in het huis nog slaapt.

Ik ben wel benieuwd, hoe leer jij voor je tentamens?

Laura (20)