Romy: “Ik kreeg een fijne nieuwe slaapkamer bij mijn vader”

Amber
27 feb 2023

Dertien jaar geleden kwam het grote nieuws: mijn ouders gingen scheiden. Ik was tien jaar oud. Er waren veel tranen en ik kon maar moeilijk begrijpen wat er allemaal gebeurde. Maar het bracht soms ook leuke momenten met zich mee.

Zo kreeg mijn vader een nieuw huis en ik vond het best cool om een tweede kamer te krijgen. In zijn eerste huis deelde ik een slaapkamer met mijn twee zussen. Het voelde als een soort logeerpartijtje. En we kregen opeens een stapelbed: dat had ik nog nooit gehad!

Eigen kamer

In zijn tweede huis kreeg ik een eigen kamer. Ik weet nog goed dat we naar de IKEA gingen en dat ik een nieuw bed en bureau mocht uitzoeken. Dat vond ik zó leuk. Toen de belangrijkste meubels binnen waren, was mijn kamer ‘klaar’. Eigenlijk voelde hij helemaal niet klaar. Het voelde als een kamer waar ik twee keer per maand op bezoek kwam. Het had ook de kamer van iemand anders kunnen zijn. De lades van de kledingkast waren grotendeels leeg. Soms lag er een losse sok waarvan de andere misschien bij mijn moeder lag. Of een oud shirt die ik eigenlijk nooit gebruikte. Handig om te hebben, als ik iets was vergeten in te pakken. De kamer bij mijn moeder was veel fijner. Die voelde écht als mijn slaapkamer. Mijn geur hing daar.

Ik kende ieder stipje op het plafond en kon me er altijd veilig terugtrekken.

Fotolijstjes

De kamer bij mijn vader zou nooit als die bij mijn moeder worden, maar ik hoopte toch dat het gezelliger kon worden. Na een tijdje heb ik dit tegen mijn vader gezegd en gelukkig wilde hij toen helpen. We zijn naar een winkel gegaan om wat extra dingetjes te kopen, zodat de kamer gezelliger werd. Er kwamen fotolijstjes, waar ik foto’s van mijn vrienden in stopte. En een foto van mijn paard. Het bracht fijne herinneringen met zich mee. Er kwam een gezellig kleedje op de vloer. Het voelde niet als de vloerbedekking bij mama, maar het was warmer dan de houten vloer.

Ik kreeg een fijnere kamer én ik had een leuk uitje met mijn vader gehad. 

Als ik terugdenk aan deze tijd, ben ik blij dat ik het met mijn vader heb besproken. Want in je slaapkamer start je ieder dag en sluit je hem ook weer af. Als je je daar fijn in voelt, is het allemaal een stukje fijner. Mijn tip voor jou is om het met je ouders te bespreken en te kijken naar wat je anders zou willen. Mis je iets in je kamer? Misschien is het te regelen! En wist je dat de kringloopwinkel ook allerlei leuke dingetjes heeft? Het knus maken hoeft niet altijd veel geld te kosten. 🙂