Plannen met gescheiden ouders

Inspirerend? Deel dit bericht!

Mijn naam is Emmeline en ik ben vijftien jaar. Mijn ouders zijn gescheiden sinds ik zeven ben. Ik leef dus al acht jaar op een manier waar een deel van de kinderen zich meer in zal herkennen dan anderen.  Om het weekend ben ik bij mijn vader, de rest bij mijn moeder. Dit is voor mij makkelijker met wisselen, maar omdat ik mijn vader best wel mis ga ik tussendoor ook vaak bij hem langs.

Om jullie een idee te geven hoe dat werkt met gescheiden ouders, hier een week uit mijn leven:

Vrijdag 22 september

Dit weekend ga ik naar mijn vader. Ik pak mijn spullen donderdagavond en ga er vandaag na school gelijk heen.

Zaterdag 23 september

Vandaag heb ik een volleybalwedstrijd, natuurlijk ben ik mijn volleybalschoenen vergeten bij mij moeder… Dus die haal ik in de vroege ochtend op. ’s Avonds heb ik een feestje waar ik ook blijf slapen.

Zondag 24 september

Voor school moet ik vandaag naar een voorstelling in Amsterdam, daar ga ik gelijk heen deze ochtend. Zodra ik aan het eind van de middag thuiskom pak ik mijn spullen in.

Maandag 25 september

Vandaag is het eigenlijk weer een wisseldag. Maar ik wil liever nog een dagje langer bij mijn vader  blijven, dus doe ik dat. In de avond moet ik oppassen.

Dinsdag 26 september

Na school ga ik naar mijn moeder en ’s middags ga ik naar pianoles. Ik moet nog wel even langs mijn vader om muziekboeken te halen, aangezien hij mijn spullen pas ’s avonds met de auto komt brengen.

Woensdag 27 september

Deze middag sport ik samen met mijn moeder en bel ik weer even met mijn vader.

Donderdag 28 september

In de avond heb ik volleybaltraining. In de middag, na school, ga ik met mijn vader even wat drinken in de stad.

Vrijdag 29 september

Vandaag doe ik helemaal niks, behalve relaxen (-;

Elke week vergeet ik dus wel wat! Het helpt mij om een lijstje te maken met dingen die ik sowieso nodig heb, zoals een laptop of boeken. Ik moet altijd heel veel spullen meenemen, dus ik vind het superfijn dat mijn ouders die met de auto komen brengen! Mijn tip hierover aan ouders en kinderen is om daar goed over te communiceren. Zodat je bijvoorbeeld de belangrijkste dingen meeneemt naar school en die ’s middags niet hoeft te missen.

Emmeline (15)

Inspirerend? Deel dit bericht!

Reacties

avatar
  Op de hoogte blijven  
Laat het mij weten wanneer er