Mijn ouders kozen voor co-ouderschap

Malou
01 mrt 2018

Volgens het CBS kiest maar een kwart van de gescheiden ouders voor co-ouderschap. Ik schrok een beetje van dit getal. Ik ben namelijk ontzettend blij dat mijn ouders voor co-ouderschap hebben gekozen en gun dit nog veel meer kinderen. Het was veel geregel en het was lang niet altijd makkelijk voor mijn ouders, maar ik kon bij allebei evenveel wonen en daar werd ik blij van.

Toen ik vijf jaar was gingen mijn ouders scheiden. Ik was dus best jong en het was een chaotische periode waarin veel onduidelijk was, maar ik weet nog wel dat ik bang was dat ik één van de twee ouders niet meer zou gaan zien.

Later kwam ik erachter dat mijn vader hard heeft moeten vechten om ons de helft van de tijd te zien. Rechtszaken, advocaten en heel veel gedoe. Maar wat ben ik blij dat het hem gelukt is! Het co-ouderschap is een hoop geregel, waar kinderen helaas te veel van meemaken, maar dat ik allebei mijn ouders nog evenveel mocht zien maakte mij gelukkig. Allebei mijn ouders wilden mij zien, ik werd niet in de steek gelaten door één van de twee.

Het co-ouderschap heeft in ons gezin voor veel ruzies en negativiteit gezorgd, maar ik heb liever dat, dan dat ik één van mijn ouders niet of nauwelijks zou hebben mogen zien. Voor elk gezin is dit weer anders, maar een goed uitgevoerde co-ouderschapregeling is volgens mij één van de beste dingen die je voor je kinderen kan bewerkstelligen.

Malou (23)