Mijn moeder is opnieuw getrouwd

Emmeline
05 jul 2016

Het wordt weer warm. Vakanties komen eraan, feestjes. Bruiloften.
Ook mijn moeder krijgt een man op papier. 28 mei is mijn stiefvader officieel geworden.

Het was een prachtige dag. Er hing een magische sfeer, losjes en humoristisch, maar ook met vreugde en verdriet. Dat laatste is vrij tegenstrijdig. Maar het was allebei aanwezig.
In eerste instantie is een trouwerij super leuk (was het deze keer ook), maar natuurlijk is het lastig als je moeder met iemand trouwt die níet je vader is. Een andere man vindt mijn moeder nu belangrijker. Terwijl ik dat zo opschrijf vind ik dat het wel heftiger klinkt dan het in werkelijkheid is. Ik ben er namelijk allang aan gewend dat mijn moeder met iemand anders heeft. Maar nu is het nóg wat duidelijker, voor iedereen om ons heen.

Er werd gepraat over het ‘romantische spannende avontuur’ dat mijn moeder en haar man hebben beleefd vóór ze in het openbaar met elkaar om konden gaan. Daar ben ik het dan weer niet zo mee eens, want niet alles was romantisch en spannend. Het was een hele weg. Emotioneel, maar ook gewoon om dat huwelijk in elkaar te zetten.

Ik vind het heel mooi dat ze zijn getrouwd. Maar iets in me vindt het ook raar. De vorige keer ging het namelijk niet goed, en dat wil ik niet nog eens meemaken.
Het grotere andere deel in mij vertrouwt volledig op dit huwelijk.
Het is een prachtig koppel die elkaar super aanvult! Ik hou heel erg veel van beiden en hoop, en vertrouw erop, dat dit voor altijd is.

Emmeline, 14