Mijn dierbaarste vakantie

De zomervakantie is altijd al mijn favoriete tijd van het jaar geweest. Tot laat buiten zijn, zwemmen, jarig zijn en na de vakantie heb je weer een nieuwe juf, meester of een hele nieuwe klas.

De vakantie waar ik misschien wel de meeste herinneringen aan heb is de eerste vakantie zonder mijn vader. Dit was vlak na de scheiding en we gingen een week met mijn moeder, stiefvader, zus, nicht en (stief)broertjes op vakantie naar camping het Prinsenmeer. Ik vind het nog steeds knap dat mijn moeder en stiefvader met z’n tweeën en 8 kinderen van 3 tot 14 jaar op vakantie gingen.

Elk jaar ben ik jarig in de vakantie en dat jaar werd ik 8 en ik wilde heel erg graag dat mijn vader, opa en oma op mijn verjaardag kwamen. Omdat mijn ouders net gescheiden waren was het nog een beetje lastig als mijn stiefvader er ook bij zou zijn. Hij is toen een dagje weggegaan zodat mijn vader, opa en oma konden komen. Dit is iets waar ik mijn stiefvader (en ook mijn stiefmoeder) ontzettend dankbaar voor ben, dat zij begrijpen dat er momenten zijn dat ik liever allebei mijn ouders bij me heb ondanks dat zij er dan soms niet bij kunnen zijn.

Dit is de enige vakantie geweest dat we met zo veel kinderen zijn geweest. In de jaren daarna ben ik nog één keer met mijn echte broers en zus op vakantie geweest. Omdat wij zelf al met vier waren was het altijd al een hele onderneming om op vakantie te gaan. Daarom hebben mijn ouders toen besloten dat we gesplitst werden, als de oudsten met papa mee gingen, gingen mijn broertje en ik met mijn moeder mee. Soms vind ik het wel stom dat we daarna niet echt meer op vakantie zijn geweest met z’n vieren, maar eigenlijk is het ook best fijn want nu konden we veel leukere dingen doen. Ook hoef ik nu alleen met mijn broertje uit te vechten wat we willen doen op vakantie.

Ik vind het nog steeds echt super leuk om foto’s te zien van vroeger, ook van voor de scheiding omdat dat toch nog steeds hele mooie herinneringen zijn.

Liefs, Rosalee

Inspirerend? Deel dit bericht!

Reacties

avatar
  Op de hoogte blijven  
Laat het mij weten wanneer er