Melissa: “Ik ben trots op mijn ouders”

Villa Pinedo
12 aug 2021

Mijn naam is Melissa Molenschot, ik ben 25 jaar en ik woon in Tilburg!

Ik ben trots op mijn ouders

Toen ik acht jaar jong was zijn mijn ouders gescheiden en ben ik bij mama gaan wonen. Gelukkig zijn mijn vader en moeder goed uit elkaar gegaan. Ze hadden weinig ruzie en deden alles samen voor mijn broer en mij. Hier ben ik heel trots op en ik zou willen dat meer ouders zo uit elkaar gingen. Toch blijft een scheiding een vervelende situatie.

Ondanks dat mijn ouders goed uit elkaar gegaan zijn breekt je gezin toch in twee.

Wonen bij mama, papa hierdoor minder zien. Om het weekend met de spulletjes naar de andere ouder en dan weer terug. Zo ging mijn vader enkele jaren in Amsterdam wonen, dit was nog moeilijker voor mij. In de weekenden dat ik bij papa was hadden de mannen hobby’s en sport en dan zat ik alleen. Dit vond ik dus wel vervelend aan de scheiding.  

Ik werd Buddy 

Enkele jaren geleden zag ik een reclame van Villa Pinedo op het nieuws en kwam ik met ze in contact om ook mijn steentje bij te kunnen dragen aan kinderen die een scheiding meemaken of meegemaakt hebben. Ik merkte dat Villa Pinedo kinderen iets geeft wat ik vroeger niet had en toch wel gemist heb. Ik ben gestart op het forum en ben nu al enkele jaren Buddy. Op deze manier kan ik een luisterend oor bieden, maar niet alleen voor dingen over de scheiding, ook over huisdieren en school. Dit is ook wat ik probeer te bereiken met mijn werk als scheidingspecialist. Ik betrek de kinderen zo veel mogelijk (afhankelijk van de leeftijd) om zo aan te geven dat de kinderen gehoord worden, dat ik ze belangrijk vind!

De kinderen waarvoor ik Buddy ben weten dit ook. Ze weten dat ze bij mij terecht kunnen wanneer hen iets dwars zit. Ik krijg hier ook waardering voor, ze geven mij ook aan dat ze het fijn vinden dat ik altijd naar ze luister en ook al heb ik niet altijd een advies, ze voelen zicht gehoord. Daar doe ik het voor!

Tip: leer dingen los te laten 

Als ik kleine Melissa vroeger kon spreken en wat mee kon geven dan was dit dat ik soms dingen los moet laten. Ik ben heel goed in het vasthouden van bepaalde emoties. Wanneer ik dit niet doe scheelt dit zoveel stress en vervelende emoties. Hier ben ik in de laatste jaren aan gaan werken en kan dit nu wel echt veel beter dan vroeger, maar als ik het eerder doorhad had ik er eerder wat aan kunnen doen.