Laat het los

Hoe lang gaat het nog duren? Zal mijn vader echt nooit de scheiding accepteren?

De klok gaat weer een uur vooruit, of achteruit, ik weet het niet eens. Dat houdt in: langer licht, meer zon, minder truien en een heleboel bloemetjes.

Maar wat is er deze winter gebeurd? Is er weer een seizoen voorbij gegaan? Was dit verspilde tijd? Soms ben ik bang dat de tijd me inhaalt, me uitlacht, en niet meer naar me omkijkt.

Het eeuwige gevecht, ik probeer mijn vader er maar van te overtuigen dat het beter is als hij alles accepteert en neemt zoals het is, dat hij normaal met mijn moeder moet praten. Dat het beter is voor iedereen als hij die rust vindt, vooral ook voor zichzelf.
Is mijn visie zo ontzettend verkeerd? Begrijp ik er echt niks van? Heb ik makkelijk praten?
Wat zie ik niet, dat hij wel ziet?

Het voelt alsof achter dat gevecht een tijdbom zit. Elke maand zonder winnaar of verliezer is weer een maand meer met een vader die nog steeds zoveel woede in zich heeft over een gebeurtenis van zeven jaar geleden.
Mijn vader en ik begrijpen elkaar altijd. Behalve op één punt.
Hoe lang kan een mens nog boos blijven? Ik wil het wel begrijpen, maar ik hoop dat liefde overwint.

Laat het los, pap, laat het alsjeblieft los.

Emmeline, 15

Inspirerend? Deel dit bericht!

Reacties

avatar
  Op de hoogte blijven  
Laat het mij weten wanneer er