‘Van loyaal zijn aan je ouders naar loyaal zijn aan jezelf’

Bloemen plukken

Duizenden mensen wandelen dagelijks langs dit gedicht van Willem Wilmink, op de ramen van het kantoor van Villa Pinedo in hartje Utrecht. Een gedicht over een diepe liefde en loyaliteit naar beide ouders, ook als ze gescheiden zijn. Door: Demi Als mens ben je onlosmakelijk verbonden met je biologische ouders. Uiteraard kunnen er andere belangrijke…

Lees meer

Julie: “Praten kan echt wonden helen!”

Julie Banner Blog

Toen ik ongeveer 14 jaar oud was gingen mijn ouders scheiden. Daar kwamen natuurlijk een heleboel gevoelens en gedachtes bij kijken en daar wil ik jullie graag meer over vertellen. Ruzies Mijn ouders hebben tijdens en na de scheiding enorm veel ruzie met elkaar gemaakt en hier heb ik ontzettend veel last van gehad. Mijn…

Lees meer

Het verhaal van Lune: “Ik zie papa al een tijd niet”

Wist jij dat er best veel kinderen zijn die door de scheiding (even) het contact met een van hun ouders verliezen? Dat kan heel veel verschillende redenen hebben. En het brengt ook heel veel verschillende gevoelens met zich mee. Sommige kinderen voelen zich boos of verdrietig. Anderen voelen zich juist opgelucht en hebben voor hun…

Lees meer