Kerstdagen waren altijd een feest

24 dec 2018

Het is weer Kerst. Kerst is voor mij altijd een feest van gezelligheid en samen zijn met de mensen die ik liefheb. Ohja, bijna vergeten: en heerlijk eten natuurlijk.

Ik wilde als kind graag met Kerst mijn beide ouders zien, dus hadden mijn ouders de regeling gemaakt dat ik Eerste Kerstdag bij de ene ouder was (meestal bij mijn moeder) en de andere Kerstdag bij de ander (meestal bij mijn vader). Vaak ging ik met mijn moeder en oma vakantie vieren in een huisje van Centerparcs en werd ik in de ochtend van Tweede Kerstdag naar mijn vader gebracht of ergens halverwege opgehaald door mijn vader. Ik vond dit de leukste momenten van het kerstfeest en nu ik erover schrijf krijg ik weer een lach op mijn gezicht. Ik werd dan door mijn moeder afgezet bij een tankstation en mijn vader haalde mij dan op.

Vaak deden we daar met z’n drieën een kopje koffie of thee. Dit was het mooiste kerstcadeau wat ik kon krijgen, een half uur met beide ouders.

Tweede Kerstdag tot Nieuwjaarsdag bleef ik bij mijn vader. Mijn vader had namelijk buren die altijd heel mooi vuurwerk hadden en dit vond ik fantastisch. Doordat ik bij beide ouders één Kerstdag was werd het die dag uitgebreid (voor twee dagen) gevierd. Ik had dus twee keer zoveel feest! Toen mijn ouders beter met elkaar omgingen vierden we het weer met elkaar op één dag. Ik vond het natuurlijk heel fijn dat ik beide ouders weer bij mij had, maar stiekem, heel stiekem, miste ik het wel dat ik twee dagen groot feest had.

Ik kijk terug op heel veel mooie Kerstdagen met veel gezelligheid, mensen die ik liefheb en heerlijk eten. Ik wil iedereen fijne Kerstdagen wensen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Kaylee (25)