Mam (44) in Vragen van ouders

Kerst zonder papa

Lieve kinderen,
In 2012 ben ik gescheiden en er is een omgangsregeling voor ons zoontje van inmiddels 8. Kerst vieren we om en om; ene jaar vader, andere jaar bij mij, zelfde geldt voor oud en nieuw.
Vader vind het al moeilijk deze na te leven en nu hoor ik dus dat onze zoon voor de 2e keer kerst heeft doorgebracht bij zijn grootouders, zònder zijn vader en vriendin. In 2014 ook al! Hij heeft daar met kerst dus gelogeerd en zijn vader was er niet!
Iedereen mag zelf zijn omgangsregeling invullen, maar verdorie…. kerst vier je toch ook samen met je papa en partner?! Herinneringen samen!
Onze zoon staat al onder toezicht omdat vader en ik niet kunnen communiceren en de voogd doet er niks aan of kan er niks aan doen!
Ik wil heel graag, maar vader weigert! Gaat gelijk in de aanval enzo… Vreselijk dus 🙁
Ben ik nu een zeurpiet als ik vind dat kerst samen gevierd moet worden?!
Ik vind het gewoon rot voor mijn zoon, want zijn oom en tante waren wel met hun kind bij opa en oma en mijn zoon viert het ouderloos… Ik zie ook dat hij het niet leuk vind en hij spreekt het ook uit… Wat moet ik nu? Ben ik een zeur? Ben ik onredelijk?

2 reacties

  1. Nina op 5 januari 2017 om 20:49

    Lieve Mam,

    Het is heel logisch dat je je als moeder zijnde hier zorgen om maakt. Zoals Ruben al zei ben je ook helemaal geen zeur. Het is heel terecht wat je schrijft. Als je zoontje er geen erg in zou hebben zou het anders zijn, maar dat heeft hij wel. Het is duidelijk dat vader jouw woorden niet wilt horen, maar vast die van je zoontje wel. Het is ook zijn zoon en als het goed is doet het echt wel wat met hem als jullie zoon hem vertelt dat hij dat zélf niet leuk vindt. Misschien denkt je ex-man nu dat jíj het niet leuk vindt. Het is belangrijk dat vader niet denkt dat de boodschap van jullie zoon vanuit jou komt, maar echt vanuit hem. Daarom zou ik proberen het er met je zoon over te hebben, maar hem zelf te laten invullen wat hij tegen zijn vader wilt zeggen.

    Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, want het is terecht dat je je er niet goed bij voelt.

    Liefs,
    Nina

  2. Ruben op 4 januari 2017 om 21:30

    Beste Mam,

    Als u ziet dat uw zoon het niet leuk vindt dat hij kerst ouderloos viert en dit ook uitspreekt, vind ik dat u helemaal geen zeur bent. Daarentegen lijkt het me niet slim om zelf actie te ondernemen aangezien het, zoals u terecht aanstipt, de omgangsregeling van uw ex-man betreft, die hij zelf mag invullen.

    Misschien is het een idee om samen met uw zoon te gaan praten met uw ex-man en hem te vertellen dat het niet gewaardeerd wordt dat hij geen kerst heeft gevierd samen met zijn zoon, zodat dit volgend jaar niet wéér gebeurt. Hopelijk zal hij zich realiseren dat hij niet helemaal redelijk bezig geweest is en zal hij volgend jaar wél kerst vieren met zijn zoon.

    U zei dat uw ex-man gelijk in de aanval gaat als u de situatie bespreekt. Ik denk niet dat dit het geval is als uw zoon erbij is en als hij zijn frustraties over deze situatie naar zijn vader toe uitspreekt, dus wat mij betreft is het een poging waard. Mocht het niet werken dan heeft u er alles aan gedaan om uw zoon te helpen, zonder dingen te forceren.

    Ik hoop dat u iets zult hebben aan mijn verhaal. Heel veel succes met deze lastige situatie.

    Liefs,

    Ruben.

Laat een reactie achter