Kerst is twee keer zo leuk

julia
25 dec 2017

Kerst, de mooiste dagen van het jaar. Kerstboom optuigen, kaarsjes aan en gezellig met familie zijn. Dat is kerst voor mij, lekker optutten en dan uren kletsen en lachen met familie. Maar waarschijnlijk dachten mijn ouders er niet zo over, ze gingen scheiden. Alles zou anders worden, niets zou meer hetzelfde zijn en voelen als eerst, dacht ik. Bij wie moet ik wanneer zijn? Voor wie moet ik cadeautjes kopen, en vinden papa of mama dat wel goed? Het was lastig en wist niet goed wat ik moest doen.

Maar ik ging nadenken en ik dacht: ‘Ik laat mijn ouders toch niet mijn kerst verprutsten?’ Zij willen niet bij elkaar zijn, maar ik wil wel bij hen allebei zijn. Dus ik besloot het met mijn ouders te bespreken, vertelde dat ik met kerst graag bij mama én papa wilde zijn. Dat het dus verdeeld moest worden. Bijvoorbeeld eerste kerstdag bij mama en tweede kerstdag bij papa. Dat zou de perfecte oplossing zijn voor mij, dat wilde ik! Gelukkig vonden mijn ouders dat ook een goede oplossing. Nu zou kerst weer leuk zijn, bij ieder op zijn eigen manier.

Natuurlijk is het jammer om kerst niet samen met je mama en papa te vieren, maar nu deel je het door twee, dus wordt het twee keer zo leuk! Ik had de afgelopen jaren een superleuke en gezellige kerst door deze oplossing, dus raad ik het jou aan als je ook niet zo goed weet wat je er mee aan moet. En stiekem krijg je nu extra cadeautjes, ook al gaat het daar natuurlijk niet om. En je kan nu twee keer de kerstboom versieren, lekker eten en lekker gek doen met ze allebei.

Ik wens jou een erg gezellige kerst met je familie!!

Julia (15)