Karakter

31 jul 2012

Ik ben een product van twee totaal verschillende mensen. Hoewel ik mezelf anders zie dan mijn vader en moeder, blijk ik toch een combinatie te zijn van deze mensen. Het is echter onduidelijk welke eigenschappen ik van mijn vader heb en welke eigenschappen ik van mijn moeder heb. Het frappante is ook dat ze elkaar altijd zullen tegenspreken. De goede eigenschappen heb ik vast van mijn moeder en de slechte eigenschappen van mijn vader. En andersom natuurlijk.

Mijn belangrijkste eigenschap is dat ik hooggevoelig ben. Iemand die diep van binnen zo chaotisch denkt en voelt dat het amper te volgen is. Iemand die meestal moeite heeft om zijn gevoelens te tonen, maar het vervolgens wel moeiteloos op papier weet te zetten. Iemand die zich enerzijds graag tussen de mensen bevindt, maar die zich soms het liefst opsluit en isoleert van de buitenwereld. Iemand die het ene moment kan genieten van bomen en het schrijven van dit stukje tekst, maar zich anderzijds niet kan vermaken in het allerleukste attractiepark van de wereld omdat het gewoon te saai lijkt te zijn.

Mijn vader gaf vroeger ook altijd aan hooggevoelig te zijn. Mijn moeder is wat mij betreft ook hooggevoelig, maar komt hier niet voor uit. Dat heeft vast te maken met een andere eigenschap die zij heeft, namelijk koppigheid. En dat is een eigenschap die mij ook bekend voorkomt. Soms zie ik alles het liefst zoals ik het wil, zonder dat iemand daar iets over te zeggen heeft. Ook denk ik bepaalde dingen regelmatig beter te kunnen dan anderen. Gelukkig ben ik wel zo eerlijk om in deze blog bepaalde karaktertrekjes van mij toe te geven en uit te leggen.

Nichal (21)