Jarig zijn met gescheiden ouders

Villa Pinedo
02 nov 2020

Het is altijd spannend. Het is altijd hopen of ze samen in dezelfde ruimte willen zitten en als ze in dezelfde ruimte zitten, ze leuk met elkaar overweg kunnen gaan. Ik heb beide meegemaakt.

Ik wil niet te veel in detail gaan over vorig jaar, maar het kwam er uiteindelijk op neer dat ik één van mijn ouders de deur had gewezen. Ik ben net op 15 oktober weer jarig geweest en ik werd al super blij van het idee dat mijn ouders weer in dezelfde ruimte zouden zitten! Maar spannend vond ik het ook.

En het had niet beter kunnen gaan.

Mijn oma en vriend waren er ook. Mijn oma is sinds de scheiding niet meer bij mijn moeder in huis geweest. En iedereen was blij. Er werd gelachen, er werd gekletst, er werd taart gegeten, er werden cadeautjes gegeven.

Ik kan het gevoel nauwelijks omschrijven, maar ik had me in een lange tijd niet meer zo intens gelukkig gevoeld.

Ik kon wel huilen. Ik kon wel schreeuwen van geluk. 

De glimlach was niet meer van mijn gezicht te krijgen. Het was zo’n moment dat ik even op de pauze knop zou willen drukken. Heel even dat moment vasthouden. De warmte en blijheid en de glimlachjes van iedereen.

En dat…

Dat was het mooiste verjaardagscadeau wat ik heb kunnen krijgen.

Dolores (20)