Suus (23): “Het is normaal dat ik met zoveel gevoelens zat!”

Amber
20 dec 2021

Onze Buddy Suus (23) vertelt in dit interview meer over haar ervaringen met gescheiden ouders en hoe het is om Buddy te zijn bij Villa Pinedo.

Hoe heet je, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Suus, 23 jaar oud en ik woon in Delft. Hier woon ik op kamers samen met drie andere meiden. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de film en doe ik veel leuke dingen met vriendinnen. Ze wonen allemaal in de buurt dus we gaan graag samen de stad in en we eten vaak samen. Ik werk in de horeca en daarnaast ben ik Buddy bij Villa Pinedo, een stichting voor kinderen met gescheiden ouders.

Wat is een Buddy van Villa Pinedo precies en voor wie is het?

Buddy’s zijn jongeren tussen de 18 en 26 jaar die ook gescheiden ouders hebben en daarom heel goed tips en advies kunnen geven aan andere kinderen met gescheiden ouders. Via de app van Villa Pinedo kunnen zij met al hun vragen, lastige dingen, maar ook leuke dingen bij een Buddy terecht. Ze spreken nooit in het echt af. Je kan een Buddy aanvragen als je tussen de 10 en 23 bent en voor een tijdje met iemand wil praten. Hoe lang dat precies is, bepaal jij helemaal zelf!

Dus jij hebt ook gescheiden ouders?

Jup! Ik was 8 toen mijn ouders uit elkaar gingen. Ik hoorde ze ‘s avonds vaak ruzie maken en dat vond ik altijd best wel eng. Ik kan me nog goed herinneren dat ik van binnen heel veel voelde maar niet zo goed wist wat ik ermee moest. Omdat ik niet wist of het normaal was wat ik voelde.

Nu achteraf denk ik; juist heel normaal dat ik met zoveel dingen zat!

En kon je daar met iemand over praten?

Er werd bij ons thuis niet veel over de scheiding gepraat. En ik had maar weinig vriendinnetjes waarvan de ouders ook gescheiden waren. Maar toen mijn vader een nieuwe vriendin kreeg, kreeg ik er twee super leuke stiefzusjes bij. Zij moesten ook elk weekend van huis wisselen. Het was heel fijn om het er met hen over te hebben, omdat ze het ook herkende.

Waarom ben je Buddy geworden bij Villa Pinedo?

Ik heb altijd best wat moeite gehad om over de scheiding te praten en op de website van Villa Pinedo las ik allerlei dingen die ik heel erg herkende. Toen heb ik me gelijk aangemeld als Buddy. Omdat ik vroeger zelf ook wel zo’n Buddy had gewild. Dat is inmiddels al bijna twee jaar geleden en ik doe het nog steeds met heel veel liefde en plezier!

Wat is jouw tip aan andere kinderen met gescheiden ouders?

Dat het oké is om alles te voelen wat je voelt. Of je nu de enige dag heel boos bent, en de andere dag weer heel vrolijk. Het mag er allemaal zijn. En als je het fijn vindt om met iemand te kletsen die jou écht begrijpt, dan ben je meer dan welkom bij Villa Pinedo.

Je kan je heel makkelijk aanmelden voor een Buddy door de Villa Pinedo – Buddy App te downloaden op je telefoon, het kan anoniem en je hebt geen toestemming van je ouders nodig. Dus niemand hoeft het te weten, als je dat niet fijn vindt. Of kijk eerst nog even op onze website: www.villapinedo.nl. Want je hoeft het echt niet alleen te doen.

Wie weet tot snel!

Liefs,

Buddy Suus