Happy tips

Villa Pinedo
11 aug 2015

How to be happy? Natuurlijk bestaat er niet één antwoord op deze vraag. Gelukkig zijn is voor iedereen anders en heeft voor iedereen een andere betekenis. Wat maakt jou gelukkig? En wat betekent ‘gelukkig zijn’ voor jou? Is dat wanneer je veel vrienden/vriendinnen hebt? Wanneer je gezond bent of wanneer je veel geld hebt? Als je je rot voelt denk je vaak dat het niet beter zal worden. I will prove you wrong! Als je onderstaande tips opvolgt, weet ik zeker dat je je voor de tijd dat je ermee bezig bent, vrolijk en misschien wel gelukkig voelt.

Tip 1:

Als je je rot voelt, helpt praten absoluut. Met je broer, vriendin, klasgenoot, het maakt niet uit, als jij je maar op je gemak voelt bij diegene. Op die manier kun jij je verhaal kwijt en wordt er naar je geluisterd.

Tip 2:

Vind je het moeilijk om erover te praten? Schrijf het dan van je af. Door je frustraties, woede en verdriet van je af te schrijven, wordt het rustiger in je hoofd. Natuurlijk lost dit het probleem niet op, maar je bent het wel voor even kwijt. Lekker schelden en krassen op papier.

Tip 3:

Ga opzoek naar leuke DIY’s (do it yourself). Op YouTube vind je tal van DIY’s waar je gerust de hele middag mee bezig kunt zijn. Zo ben je even afgeleid én maak je iets leuks. Je kunt bijvoorbeeld die oude spijkerbroek pimpen met stukjes stof op de zakken of door er een aztec printje op te tekenen met textiel stift. Ook zou je zelf sieraden kunnen maken, een prikbord versieren met leuke herinneringen en ga zo maar door.

Tip 4:

Als je niet zo creatief bent, kun je ook wat anders doen. Ga sporten! Ik vond niets lekkerder dan helemaal los te gaan op het hockeyveld. Het liefst in de regen, dat vond ik het fijnst. Ik rende dan keihard achter de bal aan en kon op die manier de adrenaline ‘uit mijn lichaam rennen’.

Tip 5:

Muziek maken of luisteren kan ook helpen. Soms kunnen songteksten van een bepaald liedje je helpen. Zoek de teksten van een liedje eens op internet op en kijk wat ze betekenen. Soms staan er hele inspirerende zinnen in die je verder kunnen helpen of die je anders laat kijken naar bepaalde dingen in het leven.

Tip 6:

Ben je echt een girly girl? Zoek dan eens leuke make-up of haar tutorials op YouTube en probeer ze uit bij jezelf. Op YouTube staan zo ontzettend veel filmpjes met tips en trucs over o.a. haar en make-up, dat je ook hier gerust de hele dag zoet mee kunt zijn. Het is ook leuk om dit samen met je vriendin(nen) te doen. Maak elkaar eens ‘gek’ op en een leuke, gezellige middag vol gieren en brullen is verzekerd! Er zijn veel challenges die je met vriendinnen kunt doen. Google maar eens op ‘babyfood challenge’, ‘blindfolded make-up challenge’, ‘not my arms challenge’, ‘chubby bunny challenge’ en zo zijn er nog een paar.

Je hebt hier nu een aantal tips kunnen lezen, maar mijn belangrijkste tip is dat je iets doet wat jij leuk vindt. Is dat breien? Ga dan zeker lekker breien. Is het maken van een wandeling in het bos jouw favoriete bezigheid? Ga dat dan ook zeker doen! Door te doen wat jij leuk vindt kun je even helemaal opgaan in het moment en vergeet je voor even de reden waarom jij je zo rot voelt.

Janouk (22)