Gala foto met papa én mama

Rein
23 jun 2015

Mijn periode op het voortgezet onderwijs zit erop. Een drukke tijd, met een hoop leuke momenten, zoals het gala, de examenuitslag en de diplomauitreiking, maar voor kinderen met gescheiden ouders zijn deze momenten helaas ook extra moeilijk. Wij moeten van tevoren bedenken hoe we alles willen gaan doen. Houden we bij beide ouders een feestje omdat we geslaagd zijn? Hoe regelen we extra kaartjes voor de diplomauitreiking, want het is ook belangrijk dat de stiefmoeder en stiefvader bij de diplomauitreiking aanwezig kunnen zijn. Het is best wat werk om al deze dingen te regelen.

Bij mij was er echter ook nog iets anders. Ik wilde heel graag op de foto met mijn vader én mijn moeder. Er was tenslotte al acht jaar geen foto meer gemaakt waar ik met beide ouders opstond. Sinds mijn ouders zijn gescheiden, heb ik alleen foto’s waar ik óf met mijn vader óf met mijn moeder opsta.

Ik heb daarom aan mijn ouders gevraagd of ze dit goed vonden, samen met mij op de foto. Ik was heel benieuwd hoe ze hier op zouden reageren, want je weet maar nooit, misschien hadden ze het liever niet. Het kon alle kanten opgaan!

Ik was heel erg blij, want ze vonden het allebei prima! Ik was ook trots dat ze dit voor mij wilden doen, ze deden er absoluut niet moeilijk over. Ze deden wat ik graag wilde! Ik realiseerde mij dit vooral toen ik de foto zag. Wat is het een rijkdom om gescheiden ouders te hebben die nog zó onwijs goed met elkaar kunnen omgaan. Ze hebben de scheiding zo goed geregeld, dat mijn zusje en ik er zo min mogelijk last van hebben gehad. Ook op dit soort momenten zie ik weer dat ze mij graag een plezier doen en dat waardeer ik echt enorm.

Deze foto wordt zeker ingelijst en krijgt een mooi plekje aan de muur.

Pap en mam, bedankt!

(Rein, 17)