Een hele leuke dag

Iris van Spierenburg
28 jan 2013

Sinds anderhalf jaar woon ik samen met mijn drie grote zussen bij mijn moeder. In het begin van dat jaar hoorden wij dat onze ouders gingen scheiden. Nu bijna twee jaar later is er veel gebeurd. In de herfstvakantie vertelde onze vader dat hij ging verhuizen naar het buitenland….helemaal naar Sint Maarten. Wist niet eens dat het bestond en waar het lag! We waren allemaal heel erg verdrietig en geschrokken. Zo konden we hem helemaal niet meer zien en ‘voor wie moet ik nu een vaderdagkado maken?’ dacht ik. ‘En mijn afscheid van groep acht ? En mijn musical ? Is hij daar dan niet bij?’. Was allemaal echt balen….

Het was wel fijn dat mijn grote zus toen stage liep bij Villa Pinedo, waardoor we veel verhalen hoorden van haar over andere kinderen die ook hetzelfde hadden meegemaakt. Maar wat echt tof was, was dat ik door mijn zus voor Villa Pinedo op tv kwam bij Editie .nl. Daar mocht ik de open brief voorlezen. Eerst kwamen ze bij ons thuis met heel veel opnamespullen. Van mijn moeder hadden we onze kamers moeten opruimen, omdat ze wilde dat we netjes op tv kwamen. Maar de tv-ploeg vond dat harstikke stom en toen mochten we lekker rommel maken! Later gingen we ook nog een kinderrechter opzoeken. Eerst leek mij dat eng maar hij was heel lief. En  we mochten ook nog lekkere broodjes en een grote zak snoep …dus.

Het was echt een hele leuke dag die ik anders niet had meegemaakt!

Jessica (11)