Ergernissen-top 5

Villa Pinedo
04 aug 2016

Laatst was er zo’n moment waarop ik weer eens dacht: ‘Moet dat nou?’ Als kind van gescheiden ouders zijn er bepaalde ergernissen waar je ouders soms voor zorgen. Je weet ongetwijfeld wat ik bedoel. Schreeuwen over de telefoon, discussies over geld, vage vragen over de andere ouder.. Ik heb een top 5 gemaakt van ergernissen die in mijn ogen het vervelendst zijn. Hopelijk zijn alle gescheiden vaders en moeders bereid om deze top 5 even door te nemen. Wie weet kom je tot ander inzicht! Vandaag nummer 1.

We hebben inmiddels vier ergernissen gehad: geldzaken, de druk voelen, sarcasme en geschreeuw. Maar in mijn ogen is er nog één ding erger dan dat. Ik noem het ‘kiezen’. Vanaf het moment dat we onze kleine oogjes openden, zagen we twee dingen: papa en mama. Het zijn de eerste twee personen die een baby ziet, de eerste van wie hij een zoen krijgt. De eerste waar hij door wordt vastgehouden.

Het ergste voor ons kinderen is dan ook om te moeten kiezen tussen je ouders. Dat komt helaas vaak genoeg voor in scheidingen. Het gebeurt in allerlei situaties, op allerlei momenten. Zowel je vader als je moeder wil dat je met Kerst gezellig meegaat, dat je erbij bent. Beide ouders hebben ook vaak hun eigen verhaal over de scheiding. Ze vertellen je twee kanten en als kind krijg je het gevoel dat je moet ‘kiezen’.

Maar dat willen we niet. Dat kunnen we niet. Soms maak je zelf de keuze om je vader of je moeder een tijd niet te willen zien. Dat kan, soms is dat even de juiste keuze. Maar als kind hou je uiteindelijk van beide ouders evenveel. Je wilt ze allebei blijven zien en zal er altijd voor ze zijn. Beste ouders, laat het kind NOOIT kiezen. Laat hem gewoon liefhebben.

Yannick (23)
Twitter: www.twitter.com/yannicklgd