Ik ben klaar met de boodschapper zijn!

Ista
05 sep 2017

Nu mijn ouders gescheiden zijn, realiseer ik me pas hoe makkelijk vroeger alles eigenlijk ging. Als ik toestemming of geld of wat dan ook nodig had van ze, hoefde ik het alleen maar even aan een van hen te vragen en ik had direct mijn antwoord. Tegenwoordig gaat het iets anders. Ik ben een soort boodschapper geworden.

Neem nu afgelopen week. De zomervakantie is bijna voorbij en ik heb weer nieuwe studieboeken moeten aanschaffen voor aankomend studiejaar. Aan het begin van mijn studie is er de afspraak gemaakt dat ik zelf het collegegeld betaal en dat mijn ouders dan mijn studieboeken betalen. Super handige afspraak, maar in de praktijk gaat het toch wat lastiger.

Normaal gesproken zouden we meteen de laptop erbij pakken, boeken bestellen en klaar is kees. Tegenwoordig gaan er 100 whatsappjes aan vooraf. Eerst het hele verhaal vertellen aan mama en vragen of ze het goed vindt, dan het hele verhaal vertellen aan papa en vragen of hij het goed vindt, vervolgens weer naar mama om door te geven dat papa het ook goed vindt als zij het goed vindt, dat dan weer doorgeven aan papa en ga zo maar door. Tegenwoordig gaat dit zo met alles: de reactie van de een doorgeven aan de ander en hopen op een nieuwe reactie.

Laatst was ik hier toch echt helemaal klaar mee. Ik hoef echt geen boodschapper meer te zijn tussen mijn ouders. Uiteindelijk heb ik dit ook tegen ze gezegd en gelukkig begrepen ze het helemaal. Onze oplossing: een gezins-whatsapp met mij, mijn zusje, mijn broer en allebei mijn ouders. Hoeven wij niet meer heen en weer te bellen/whatsappen en kunnen mijn ouders ook meteen lezen of de ander ook akkoord is. Iedereen tevreden en ik heb uiteindelijk mooi mijn studieboeken binnen gekregen.

Dit betekent natuurlijk niet dat je meteen een groepswhatsapp met je ouders moet gaan aanmaken als je ook met dit probleem zit. Maar het helpt heel erg als je er gewoon over praat. Zo kom je samen tot de beste oplossing. Mijn ouders hadden niet eens door dat ze ons in deze positie hadden gezet, totdat we er wat van zeiden. Grote kans dat die van jou het ook niet bewust doen.

Ista (20)