Eerst was alles koek en ei

12 sep 2012

Ik ben Naomi en ben 14 jaar. M’n ouders zijn al ongeveer 13 jaar gescheiden. Van de scheiding zelf heb ik niets meegekregen, ik kan me wel herinneren dat vanaf het moment dat ze niet meer samen waren mijn vader al met een andere vrouw was, Willeke. Dat was in het begin hartstikke leuk, maar jammer genoeg is het allemaal wat anders gelopen…

Eerst was alles nog koek en ei
We woonden met ze drieën in een flatje op de onderste verdieping en we hadden een klein tuintje. Tussen m’n vader en mij ging toen alles ook goed. Ik hielp met alles en met Willeke mocht ik vaak mee naar haar werk. Ze werkten ergens met gordijnen leveren en maken en ik vond het helemaal geweldig al dat stof en had het daar altijd super naar m’n zin. Ook met de ouders van m’n vader (dus m’n opa en oma) kon ik het ook wel goed vinden. We gingen elke vakantie met ze naar België.

Toen ik ongeveer vier jaar was kreeg mijn moeder een nieuwe vriend, die ik ook papa noemde en waar ik heel goed mee kon opschieten. Nadat zij ongeveer een jaartje bij elkaar waren gingen ze trouwen. Mijn moeder was toen zwanger van mijn broertje. Ook mijn vader en Willeke trouwden. Willeke was toen zwanger van mijn zusje. Het was voor mij echt een prinsessenbruiloft met een sleep en ik had een witte jurk aan, echt helemaal geweldig. Na de bruiloft was er natuurlijk een groot feest en ging alles verder zoals het zeg maar hoort. Op 20 oktober werd mijn broertje geboren. Ik was helemaal gek van hem. Op 4 maart werd mijn oudste zusje geboren en ik was dol op allebei.

Bij mijn moeder ging het daarna minder goed
Bij m’n moeder thuis begon m’n stiefvader Jimmy heel erg onderscheid te maken tussen m’n broertje en mij. Ook al is hij vier jaar jonger, toch kreeg hij veel meer en het was echt heel erg duidelijk voor iedereen dat het kwam omdat dat zijn eigen zoon was. Ik werd -hoe jong ik toen ook was- er heel ongelukkig van en m’n moeder hoorde van m’n oma en mijn vader dat het echt niet goed met me ging.

Ik kan me echt supergoed herinneren dat we op vakantie waren in Zeeland. We zouden zaterdag naar huis gaan, maar donderdagavond tijdens het eten kregen m’n stiefpa en m’n moeder ruzie. Mijn moeder gooide een bord naar zijn hoofd. We pakten onze spullen en zijn die avond al naar huis gegaan. En volgens mij zijn ze daarna gescheiden (na vier jaar getrouwd te zijn geweest).

Ondertussen bij mijn vader was het best oke
Bij m’n vader veranderde niet zo heel veel. Nou ja mijn zusje Kaylee was natuurlijk geboren en we woonden in een flatje. Dus de kamer van mij werd de babykamer en als ik kwam mocht ik kiezen of met papa in de woonkamer slapen of in hun grote bed. Toen m’n zusje ongeveer anderhalf was verhuisden we naar een groot hoekhuis met een hele grote tuin. Ik kreeg de kleinste kamer en ja dat vond ik natuurlijk erg jammer maar ik was er natuurlijk niet zo heel vaak.

Volgende keer vertel ik over de ‘date-fase’ van mijn moeder en mijn speciaal zusje.