Een datende moeder, een speciaal zusje en verhuizen

07 sep 2012

Naomi vertelde al over de scheiding van haar ouders en de geboorte van haar broertje en zusje. Lees hier hoe het verder ging toen haar moeder in de ‘date-fase’ kwam, haar tweede zusje werde geboren en zij naar Alkmaar verhuiste.

Een datende moeder

M’n moeder kwam in de ‘date-fase’ en ik haatte het. Ze schreef zich in op datingsites en was nooit meer thuis waardoor ik altijd voor m’n broertje zorgde uit school. Ik zat net op een nieuwe school omdat ik tot groep 4 heel erg gepest ben, omdat ik altijd al wat dikker was dan de andere. Ik was namelijk een emotionele eter en door al dat gedoe at ik dus een heleboel. M’n moeder had steeds vaker weer mannen mee naar huis. En dan was ik vaak gewend aan zo iemand en dan ging het toch niet goed.

Een heel speciaal zusje

Ik denk dat het toen een hele tijd goed gegaan is want herinner me niet veel meer van die tijd. Ik weet wel heel goed het oud en nieuw was. Dat vierde ik altijd bij m’n vader want hij is 1 januari jarig. Mijn stiefmoeder, normaal gesproken een gevalletje annorexia,  at die avond ineens zo veel en ze dronk geen alcohol …. en toen die avond vertelde ze dat ze weer zwanger was.
Ik was zo blij en helemaal trots en kon niet wachten tot ze geboren was. Op 29 juni (twee dagen na m’n eigen verjaardag) werd mijn zusje geboren. Ik hoorde het toen ik bij mijn beste vriendin Sara speelde. M’n moeder belde en zei dat m’n zusje geboren was en Maaike heette. Ik ben meteen naar huis gegaan en heb iedereen gebeld. Nadat ik haar de eerste keer gezien had wist ik meteen dat dit meisje m’n hele leven zou veranderen. Ze is echt heel speciaal en veel specialer dan m’n andere zusje. Hoe dat komt weet ik ook niet; Maaike is een kopie van mij toen ik klein was.

Ver weg verhuizen

M’n moeder had intussen een nieuwe man ontmoet, Iwan. Op 1 juli zijn we bij hem gaan wonen in Alkmaar, wat veel verder weg van mijn vader en Maaike was. M’n vader maakte daar geen probleem van zolang we ons aan de regels hielden. Alles ging goed maar ik was ondertussen 12, ging uit met vriendinnen en belde dus wel eens af. M’n vader had nooit echt interesse in me getoond en dat knaagde nu toch wel aan me.