Duizend forum berichten

dewi
07 apr 2015

Wat een mijlpaal: het duizendste forumbericht is zojuist geplaatst op de website. Om dit te vieren strooi ik digitale confetti uit over jullie allemaal!

Het is echt een bijzonder moment dat we het duizendste bericht hebben mogen ontvangen op het forum. Iets om trots op te zijn, duizend berichten. Dat betekent namelijk dat er duizend jongeren en volwassenen (maar toch vooral jongeren) de weg naar Villa Pinedo hebben gevonden om advies te vragen of te geven. Trots met een keerzijde, dat wel. Want hoe goed het ook voelt om te kunnen helpen, het is tegelijkertijd ook schrijnend dat er zoveel jongeren zijn die worstelen met de scheiding van hun ouders.

Zelf geef ik deze maand precies een jaar adviezen aan jongeren en ouders die hier een berichtje plaatsen. Een jaar met tientallen berichten die me hebben geraakt. Ze ontroerden me, maakten me aan het lachen of bezorgden me kippenvel. Of het nou om berichten gaat van radeloze jongeren, zorgelijke ouders, dankbare kinderen of lieve tantes die er voor hun nichtjes of neefjes willen zijn: het is allemaal even bijzonder dat ze hier om advies of steun komen vragen.

Het is een fijn idee dat je iedere dag de kans hebt om iemand te helpen. Je hebt eigenlijk altijd iets gemeen met elkaar als kind van gescheiden ouders. Het lijkt soms wel alsof je meteen een band met iemand hebt. Je kent niemand van de jongeren die een berichtje op de website plaatsen, maar toch heb ik vaak het idee dat ik er voor ze wil zijn en daarom is het zo fijn dat we ze op afstand kunnen steunen.

Hoe werkt dat nou zo’n forum? Misschien is het ook wel leuk om een paar feitjes te delen over ons huidige forumteam. Wist je bijvoorbeeld dat…

  • er nu dertien jongeren in het forumteam zitten?
  • dat we vanuit het hele land reageren?
  • dat deze dertien jongeren samen een ’groepsapp’ delen en daar dagelijks contact hebben?
  • dat we ons af en toe kunnen ergeren aan bemoeizuchtige volwassenen die het maar niet lijken te begrijpen?
  • dat het grootste deel van het team ook in de redactie van Villa Pinedo zit of trainingen geeft?
  • we het leuk vinden als er ook jongeren buiten ons team reageren op berichten?En het belangrijkste weetje:
  • wist je dat we altijd open staan voor nieuwe teamleden die ons komen versterken? We heten je van harte welkom!

Laten we proosten op de afgelopen duizend forumberichten met digitale (alcoholvrije) champagne! En tegelijkertijd even stilstaan bij het feit dat het zo nodig is…

Dewi (23)