De wijsheid van onze kinderen…

Elise
01 mei 2018

Malou (23) volgt het leiderschapstraject bij Villa Pinedo en schreef hier een stukje over:

“Eind maart ben ik begonnen met het leiderschapstraject bij Villa Pinedo. Maar wat is dat nou precies? Wat we eigenlijk doen, is heel nieuwsgierig worden naar onszelf. Wie ben ik, waar kom ik vandaan, waar wil ik naar toe, wat heb ik daarvoor nodig, en wat niet? Hiervoor moet je jezelf heel kwetsbaar opstellen. Vertel maar eens, tegen mensen die je niet goed kent, hoe je je echt voelt, wat er in je leven speelt, wat er achter die vrolijke lach speelt, dat is onwijs spannend. Maar juist door allemaal iets te doen wat spannend is, emoties durven te uiten, verhalen durven te delen die toch herkend worden door anderen, voelen we ons zo verbonden. Het is een gevoel dat ik nog nooit met andere mensen heb gehad.

Deze verbondenheid is erg belangrijk om ook naar jezelf te durven kijken. Door middel van allerlei oefeningen komen we steeds een stapje dichter bij onszelf, wat best confronterend is. Zo kwam ik er ineens achter dat ik me ontzettend erger aan eigenschappen van een ander, die ik eigenlijk zelf ook heb. Nu ik me daar bewust van ben kan ik er pas iets aan veranderen. En zo blijf ik over mijzelf leren en aan mijzelf werken. Ik ben zo trots op mijzelf, maar ook op de anderen, dat we zo eerlijk naar onszelf durven te kijken. Het is een emotioneel en intens traject waar we allemaal sterker uit gaan komen. En deze kracht kunnen en willen wij allemaal omzetten in het begrijpen en helpen van anderen. Ik ben zo dankbaar voor deze kans!”