Naar de HEMA voor een onderbroek

Eva
27 mrt 2018

Het is vrijdagmiddag en ik ben net terug uit school. Het liefst zou ik op de bank ploffen om het weekend in te luiden met koekjes en Netflix. Met deze gedachte loop ik zuchtend de trap op terwijl ik ‘de tas’ weer uit mijn kast trek. Dit is een situatie die veel kinderen van gescheiden ouders zullen herkennen: het in- en uitpakken van ‘de tas’. Dit ritueel levert bij mij altijd de nodige problemen op.

Toen mijn ouders net gescheiden waren was ik nog vrij jong. Ik had een heleboel knuffels en die moesten per se állemaal mee. Inclusief de enorme pluche hond die eigenlijk de hele tas vulde. Toen ik wat ouder werd kreeg ik hetzelfde probleem met kleren. Ik vond het niet leuk om van tevoren mijn hele weekendoutfit te plannen, dus nam ik zo ongeveer mijn volledige garderobe mee, waardoor ik ieder weekend met twee enorme tassen in de auto zat.

Daarnaast was het natuurlijk ook niet ongebruikelijk dat ik iets vergat. Om even terug te komen op de knuffelsituatie: je kunt je voorstellen dat er heel wat tranen gevloeid zijn toen ik erachter kwam dat Nijntje en Monty nog bij mijn moeder lagen.

Al met al heel wat dingen waar je (iedere week) tegen aan kunt lopen. Gelukkig kan ik je een ding beloven: hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat. Waar ik in het begin nog anderhalf uur nodig had voor het inpakken, ben ik nu binnen tien minuutjes klaar (dit is overigens ook super handig als je op vakantie gaat).

Nog een laatste gouden tip: zorg dat je van zoveel mogelijk (basis) spullen twee paar hebt, bij iedere ouder een. Dan hoef je nooit meer in paniek naar de Hema voor een nieuwe onderbroek!

Eva (19)