De nieuwe vriend van mijn moeder

07 sep 2012

Vorige week vertelde ik jullie over Melaney, de nieuwe vriendin van mijn vader.
Dat bleek achteraf niet zo erg, maar het was een ander verhaal toen mijn moeder een nieuwe vriend kreeg!
 

Een jaar nadat mijn ouders waren gescheiden kreeg mijn moeder een nieuwe vriend: Karel. In het begin vond ik hem wel aardig maar dat was snel over. Het begon ermee dat hij zich ging bemoeien met zaken die hem niks aangingen. Ik vond dat mijn moeder mocht zeggen wat ik wel of niet mocht doen maar hij niet. Maar Karel begon te bepalen hoe laat ik thuis moest zijn of ik met vriendinnen mocht afspreken en of ik het weekend op stap mocht. Ik luisterde niet naar hem. Als Karel mij vertelde dat ik om elf uur thuis moest zijn, kwam ik om twaalf uur thuis. Ik had dus vaak ruzie met hem. Hij had een erg grote mond en begon dan meteen te schreeuwen en te schelden. Ik werd dan nog bozer en schreeuwde en schelde terug. In de loop van de tijd werd dit alleen maar erger.

Vertrokken

Uiteindelijk liepen de ruzies zo uit de hand, dat hij losse handjes kreeg. Ik heb Karel gezegd dat als hij mij ooit ook maar met een vinger aanraakt, ik meteen naar de politie zou gaan en aangifte zou doen. Helaas heeft mijn waarschuwing niet geholpen, hij heeft mij wel geslagen. Ik ben toen naar boven gegaan, heb kleren in mijn tas gestopt en ben weggegaan van thuis. Ik belde mijn vader op en hij kwam mij halen om naar het politiebureau te gaan. Hij is ook politieagent dus dat was wel makkelijk. Ik heb meteen aangifte gedaan en de politie is dezelfde dag nog naar mijn huis gegaan om duidelijk tegen Karel te zeggen, dat als het nog een keer gebeurd, hij opgepakt zal worden. Ik ben toen mee gegaan naar mijn vader’s huis. Wat mij het meeste pijn deed was dat ik mij in mijn vertrouwde omgeving niet meer veilig voelde en daarom weg moest lopen. Dat deed erg veel zeer. Ik heb er best veel om gehuild. Gelukkig steunden mijn vader en Melaney mij goed.

Waarom deed ze niks?

Ik snapte niet dat mijn moeder niet ingreep en niks deed. Zij liet Karel zijn gang gaan en hoe erg de ruzies ook waren, ze greep nooit in. Ook niet na het incident met de politie. Zij bleef altijd aan de kant van Karel staan. Dit heb ik nooit begrepen. Ik vind het raar dat zij niet aan mij kant stond en dat zij nooit voor mij koos. Gelukkig is Karel inmiddels de ex-vriend van mijn moeder. Ik ben zo blij dat ik van hem af ben en rust heb!

Hoe en waarom het uit is gegaan vertel ik jullie volgende week. Want het werd nog erger, voordat het eindelijk uit ging. Schijnbaar moest er nog meer gebeuren voordat mijn moeder het uitmaakte.

Lees nog meer verhalen van Daphne: hoe zij van vriendinnen hoorde dat haar ouders gaan scheiden en over de nieuwe vriendin van haar vader